Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

SIND-foredragsholder: Klaus Bentzen

Klaus Bentzen har meget erfaring med at holde foredrag om vidt forskellige emner. Med dette foredrag om psykiske lidelser ønsker han at være med til at dæmme op for, at mænd og kvinder med forskellige psykiske lidelser oplever det som tabu og ligeså for deres omgivelser og resten af samfundet. Han vil medvirke til at skabe holdningsændringer i forhold til psykiske lidelser, så marginalisering af psykisk udsatte og sygdomsramte undgås og, så vi kan opnå bedre støtte, mere selverkendelse og tilsikre en hurtigere behandlingsindsats af psykiske lidelser.


Klaus Bentzen er åben for at holde foredrag i hele landet.

Du er velkommen til at henvende dig direkte, hvis du er interesseret i et foredrag:

Mail: klausbentzen@icloud.com Mobil: 20 93 14 04

Foredrag: Det er bedre at leve, fremfor blot at overleve

- Et livsbekræftende foredrag om en tilværelse med stress, depression og det gode liv

"Kvinder bruger selvmordsforsøg som nødråb - mænd gør det"
Citat: Svend Aage Madsen, chefpsykolog hos Rigshospitalet.

Depression er en folkesygdom, men kun halvdelen af mænd med depression er i behandling for lidelsen. Vi ved ikke nok om, hvorfor det forholder sig sådan, men vi ved, at mænd med depression er dårligt behandlede, ofte trives dårligt, isolerer sig, har høj selvmordsrisiko og, at de kan udvikle misbrugsproblemer.
Mens symptomerne på depression hos kvinder ofte er indadvendthed, magtesløshed, stor tristhed og manglende kræfter, så kan tegn på depression hos mænd være mere udadrettede og vise sig som øget irritabilitet, vredesudbrud, aggression, rastløshed, svag impulskontrol og en tendens til at arbejde alt for meget.

I dette foredrag fortæller jeg om forskellige reaktionsmønstre hos mænd og kvinder ud fra en faglig synsvinkel samt med udgangspunkt i egen oplevelse med stress og depression, behandlingsforløb, overlevelse og, hvordan jeg selv kom videre i livet med nye ressourcer og livserkendelse.

Trods det alvorlige emne er udgangspunktet i foredraget optimisme.

Jeg siger selv, at: "Depression skal lægges i gips i længere tid. Det klør rigtig meget, men når gipsen kommer af, venter genoptræningen og det gode liv. Du kan godt komme tilbage på fodboldbanen".

Foredraget varer cirka 45-60 minutter. Herefter må der gerne sættes god tid af til spørgsmål og debat.
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND