Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

SIND-foredragsholder: Sophie Bech Tønners

Sophie Bech Tønners er uddannet cand.merc.jur., mor til to og har oplevet angst, depression, OCD og spiseforstyrrelse på egen krop. Hun ønsker med sine foredrag at skabe åbenhed omkring disse emner, da psykisk sygdom efter Sophies opfattelse er præget af tabuisering. Dette kan gøre recovery ekstra svær, og Sophie håber således at kunne udbrede budskabet om, at man ikke skal skamme sig over disse lidelser, samt at det kan ske for os alle.
Sophie Bech Tønners har levet med en psykisk syg bror, siden hun var 12 år. Hun har, som konsekvens af at være det raske barn, lært sig selv at lægge låg på egne følelser og behov - en mekanisme, der har fået konsekvenser i voksenlivet. Det er Sophies hjertebarn at fortælle om at være søskende til en psykisk syg og, hvilke konsekvenser det kan få for et menneske at vokse op i skyggen af et sygt barn. 
 


Født 1981Kan holde foredrag på Sjælland

Du er velkommen til at henvende dig direkte, hvis du er interesseret i et foredrag:

Mail: Sophie_andersen@hotmail.com Mobil: 60 77 73 20

Sophie Bech Tønners tilbyder tre foredrag. Her kan du se, hvad de indeholder i korte træk:

Foredrag: Skyggebarn – søster til en alvorligt psykisk syg

Foredraget handler om at være søskende til en alvorligt psykisk syg person. Om at vokse op i skyggen af en psykisk syg bror og, hvilke konsekvenser det har haft for mig gennem min opvækst og i mit voksne liv, herunder da jeg selv blev mor.
Foredragets formål er at give søskende til psykisk syge en stemme og få en højere grad af fokus på, hvilke konsekvenser det kan have på lang sigt, såfremt der ikke findes en balance mellem det syge og det raske barn. For mit vedkommende blev det til angst, depression og spiseforstyrrelse.
Foredraget vil have fokus på de følelser, der kan følge med, når man ikke får lov at udvikle sig normalt, men hele tiden skal træde til side for det syge barn og sætte egne følelser og behov til side. Foredraget handler om vrede og skyldfølelse, for hvordan kan man være vred på en person, der ikke kan gøre for det? Foredraget handler også om den loyalitet, børn har over for deres forældre, og på hvilken måde min vigtigste mission blev at hjælpe mine i de mange svære stunder, der har været. Kort og godt vil foredraget handle om at være et skyggebarn, hvor udviklingen af min person er visnet i takt med, at opmærksomheden ikke var til mig, og hvordan man kommer videre.

Foredrag: Fødselsdepression - hvor svært kan det være at være mor?

Foredraget handler om de to fødselsdepressioner, som har fulgt i kølvandet på fødslen af begge mine børn og om, hvordan man håndterer følelsen af, at ens barn ville være bedre tjent med en anden mor. Hvordan man elsker sit barn over alt på jorden, men ikke orker at passe det. Hvordan det føles at opleve sit liv som en skibbruden på åbent hav uden redningskrans. Hvordan ens omverden aldrig opdager, hvor skidt man egentlig har det, fordi man er excellent til at opretholde en facade, og der derfor ikke er nogen, der opfatter ens råb om hjælp. Hvor tyk man kan blive af at trøstespise sig gennem dagen for at overleve, og hvor ked af det, man kan blive over at tro, at folk griner af en, fordi man er tyk. Hvor svært det er at genfinde troen på sig selv, når man føler man fejler i det mest basale, nemlig at få et barn. At føle at alle andre kan finde ud af at være mor og være ensom med sine følelser. Hvordan man lever med en konstant følelse af skyld over for sit lille barn og føle, man aldrig gør det godt nok. Sidst, men ikke mindst handler foredraget om, hvordan man kommer videre.

Foredrag: Spiseforstyrrelse – hvorfor lukker du ikke bare munden

Foredraget handler om, på hvilken måde mit manglende selvværd har ledt mig ud i en spiseforstyrrelse. Hvordan man kan have en forskruet kropsopfattelse og ikke ser sig selv, som andre ser en. På hvilken måde hjerne og krop ikke taler sammen, og at det således er hjernen, der bestemmer, hvad og hvornår man spiser og ikke når kroppen er sulten. Hvordan slik og chokolade har fungeret som trøst og været mine tætteste allierede i perioder og min værste fjende i perioder, hvor jeg ikke spiste. Hvordan jeg i perioder eksempelvis takkede nej tak til et stykke tyggegummi, fordi det ikke var en del af min plan. Om nederlaget ved at tage på og føle at det eneste, der kan gøre en lykkelig, er at tabe sig og være tynd. At miste kontrollen over sig selv og føle sig konstant splittet mellem fornuft og følelse. Om at være i stand til at kigge på sig selv udefra og godt kunne indse, at det er usundt at kaste mad op, men ikke være følelsesmæssigt i stand til at stoppe sig selv. Hvordan omverdenen slet ikke forstår, hvad der foregår inde i ens hoved og mener, at man bare skal lukke munden.

Alle foredragene tager cirka 1 time.
De kan både holdes med og uden efterfølgende debat – eller med spørgsmål undervejs. 
 

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND