Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem


Denne artikel kommer i næste udgave af SINDbladet, som alle medlemmer modtager hver anden måned.
Magasinet kombinerer politik, paragraffer og personlige historier med inspiration og
stof til eftertanke. Du finder også information om kommende aktiviteter i bladet.

Du kan læse alle tidligere blade siden 2009 her på SINDs hjemmeside.

 

Derfor støtter D-A-D Landsforeningen SIND

 
Hvem vil I gerne støtte? Et af Danmarks absolut bedst kendte bands, D-A-D, pegede fluks på Landsforeningen SIND, da de skulle vælge, hvilken organisation der skulle have overskuddet fra en ny kampagne, der løber
indtil september. Læs mere på www.prizeo.dk/DAD og du kan læse hele SINDbladet her.


Af Henrik Harring Jørgensen og Frederik Cederskjold. Pressefoto: Mermaid Records / SONY Music

 
Støt SIND her

SIND har fået tilladelse til at anvende de viste fotos på hjemmesiden og i bladet.
30 år på scenen. 30 danske koncerter. 30 festivaljob. 30 koncerter i udlandet. Plus det løse. 2014 er et travlt år for medlemmerne af D-A-D, et af Danmarks absolut mest kendte bands, der som de første musikere i Danmark nu tester en ny form for indsamling, Prizeo. Her kan fans støtte en god sag og samtidig måske blive den heldige, der får en helt unik oplevelse sammen med deres idoler. Overskuddet fra kampagnen, der løber indtil september, ønsker D-A-D tilfalder Landsforeningen SIND.

Få minutter i selskab med trommeslager og talsmand Laust Sonne viser hurtigt, at selvom D-A-Ds sangtekster er upolitiske, så har bandets medlemmer klare holdninger. Både når det gælder SINDs mærkesager, og når det gælder mødet med de forventninger, omgivelserne har til børn, unge og ældre i dag.

”Vi er glade for at støtte SIND. Mange psykisk syge kan ikke selv råbe politikerne og omgivelserne op. Derfor er der hårdt brug for andre, der kan tage kampen, sådan som fx SIND gør,” siger han.

Ressourcer
Næsten alle danskere kender mindst en, der er i berøring med psykiatrien. Enten som patient, pårørende eller ansat. Det gælder også medlemmerne af D-A-Ds omgangskreds.

”Vi hører fx fra ansatte i psykiatrien, at der virkelig mangler ressourcer. Alt for ofte sker det, at mennesker, der endnu ikke er raske, bliver udskrevet alt for tidligt. I et velfærdssamfund som det danske er det bare ikke godt nok,” påpeger Laust Sonne. Han nævner også eksempler på, at det kan tage meget lang tid at få udredt børn, og at forældre til syge børn mangler redskaber til at tackle situationen. Derfor er rådgivning vigtigt.

Vær dig selv
Mange danskere rammes af psykisk sygdom. Endnu flere føler sig pressede eller stressede i hverdagen. Det kan være et tabu at tale med andre om. Laust Sonne er tilhænger af, at vi danskere bliver bedre til at være åbne om, hvordan vi har det, og bedre til at stå solidt på egne ben, uanset hvad andre forventer.

”Der er så mange krav. Vi skal alle være på toppen på vores arbejde, som forældre, med vores økonomi og vise overskud på Facebook. Nogle føler sig pressede – og det kan sætte sig som stress,” siger Laust Sonne, der håber, at flere danskere bliver bedre til at geare ned og finde sig selv.

”Vores filosofi i bandet har alle årene været, at vi selv bestemmer over vores eget liv. Uanset hvad andre forventede, så har vi villet være loyale overfor os selv og vores egne ambitioner. Udfordringen er at finde en niche, hvor du sammen med ligesindede kan være 100 pct. dig selv, og hvor du kun har dine egne forventninger at leve op til. Det er både en god tommelfingerregel på scenen, backstage og i hverdagen,” siger han.Det kan du vinde

Først inviterer D-A-D dig og din ven eller veninde på middag i det japanske tårn i Tivoli. Her kan du lære bandet lidt bedre at kende, før de inviterer dig med backstage til deres store afslutningskoncert på deres 30 års jubilæumsshow i Ballerup Arena.

Udover at komme med backstage, hvor Jesper Binzer, Laust Sonne og resten af bandet glæder sig til at skåle med dig,
får du lov til at se hele koncerten oppe fra scenen.

Klik ind på www.prizeo.dk 
 

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND