Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem
Efterlysning: SIND har brug for frivillige til vores landsdækkende telefonrådgivning
 
Rådgiverne, der besvarer opkald til 7023 2750, sidder i Aarhus, Odense og Hillerød.

Har du tid og lyst til at yde en indsats for mennesker, der er ramt af psykisk sygdom/sårbarhed, og deres pårørende, så kan vi tilbyde vagter nogle timer om måneden, hvor du som frivillig i SIND kan rådgive og hjælpe andre. 
 
  • Vagterne kan tilpasses de tidspunkter, hvor du har bedst tid.
  • Du modtager introduktion, oplæring og undervisning - og du kan gratis deltage i kurser i SIND.
  • Du modtager jævnligt supervision og samarbejder med erfaren rådgiver. 
Har du lysten, erfaringen, empatien og ekspertisen, hører vi gerne fra dig. 

Skriv til Den Landsdækkende Telefonrådgivning: dlt@sind.dk. 


 

Vil du hjælpe andre?

 
Har du erfaringen, energien, ekspertisen eller
empatien, der gør dig til en god hjælper?
Flere hundrede SIND-frivillige gør i dag en
vigtig indsats, og du kan også være med.
 

Dine kvalifikationer

De mennesker, som SIND hjælper eller inspirerer, er vidt forskellige. Gruppen spænder fra travle beslutningstagere, der skal have faktuelt modspil, over reflekterende interesserede til psykisk sårbare, der ofte er i pressede situationer. De forventer, at du hviler i dig selv og har energien til at hjælpe. Personlige eller professionelle erfaringer er et stort plus, men kun hvis du er så afklaret, at du kan – eller kan lære – at dele din viden med andre. Det er en fordel, hvis du både kan løbe stærkt og stå på egne ben gennem de timer, du investerer i en god sags tjeneste.
 

Opgaver

Du kan enten være frivillig et par timer om måneden, når det passer dig eller hver dag. SIND mangler bl.a. frivillige til følgende områder:
 
Foreninger, væresteder og tilbud: Over hele Danmark har SIND aktiviteter og tilbud, hvor der er plads til flere aktive. Både i det traditionelle foreningsarbejde, i forbindelse med arrangementer og som ressourceperson eller organisator. Find din nærmeste SIND afdeling eller kontakt landsforeningen@sind.dk.
 
Rådgivere: Både den landsdækkende telefonrådgivning og de lokale tilbud hører gerne fra dig, hvis du har erfaringerne, der kombineret med SINDs uddannelse og supervision sætter dig i stand til at hjælpe andre. Kontakt os på raadgiver@sind.dk. Læs mere om SINDs landsdækkende telefonrådgivning, SINDs pårørenderådgivning og SINDs lokale rådgivninger.
 
Benzo-rådgiver: Kan du hjælpe andre med at komme ud af afhængighed af sove- eller nervemedicin? Så overvej at blive telefonrådgiver i BenzoRådgivningen. Kontakt os på benzo@sind.dk og læs mere på www.benzo.dk.
 
Bisidder: Kender du til paragraffer, præcedens og procedurer, når beslutningstagere træffer afgørelser om psykisk sårbare danskere? Så overvej at blive uddannet til frivillig SIND-bisidder. Foreløbigt hjælper 34 bisiddere, men der er brug for flere. Kontakt os på bisidder@sind.dk. Læs mere om SINDs bisiddere.
 
Besøgsven: I adskillige kommuner har psykisk sårbare stor glæde af frivillige besøgsvenner fra SIND-nettet. Det kræver kun få timer om måneden at være besøgsven, men din indsats har stor betydning. Kontakt os på sind-nettet@sind.dk. Læs mere om SIND-nettet.
 
Foredragsholder: I årtier har SIND hjulpet foredragsholdere, der vil fortælle om egne livserfaringer og om landsforeningens arbejde. Fx på uddannelsesinstitutioner. Rammerne for de såkaldte SIND-informatører fornyes snart. Vil du være med? Så kontakt foredragsholder@sind.dk. Læs mere om at være foredragsholder i SIND.
 
Lovspecialist: Har du erfaringen, lysten og tiden, så du hjemmefra kan hjælpe med påvirkning af detaljerede forslag til ny lovgivning? SIND bliver både via Danske Handicaporganisationer og i mange andre sammenhænge taget med på råd via høringssvar, når nye paragraffer tager form. Lyder det som noget for dig, så kontakt os på landsforeningen@sind.dk.
 
Kommunikatør: Som frivillig er det også muligt at hjælpe med kommunikationsarbejdet, fx lokale og landsdækkende hjemmesider, Facebook-profil og SIND bladet. Har du lyst til at hjælpe, og har du så meget erfaring med at skrive og skabe, at du kan leve op til medlemmernes forventninger, så send en e-mail til redaktionen@sind.dk.
 
Inspirator eller specialist: Har du en særlig ekspertise, der kan være et aktiv for driften og udviklingen af SINDs organisation? Måske i forbindelse med fundraising, sponsorater, it-strategi, markedsføring eller noget helt andet. Så vil din hjælp og dine ideer blive værdsat. Kontakt hhj@sind.dk.
 
Tag direkte kontakt via e-mail eller udfyld vores formular.
 

SIND tilbyder

Ingen frivillige i SIND arbejder alene. Du har altid dine kolleger – både de nære og i resten af landet – som du kan sparre med og få supervision af. På nogle områder tilbyder SIND desuden kurser og sociale arrangementer.
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND