Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Nu kan du læse eller downloade SINDbladet oktober på www.sind.dk/bladet

01-10-2017
 

Hvis du er medlem af SIND, ligger det nye SINDblad allerede i din postkasse. Hvis du ikke er medlem, kan du læse bladet på www.sind.dk/bladet.
De 36 sider i SINDbladet oktober rummer bl.a. artikler om:

Det mener SIND: Tidlig død er et stort og overset problem

Højt tempo på hospitalerne og hos lægen betyder, at symptomer på fysisk sygdom kan blive overset. På side 12 og 13 kan du læse om Michael Sejr Johansen, der kun blev 38 år. I marts døde han af kræft efter igennem fire år at have kæmpet med stærke smerter i maven. Ingen læger tog ham alvorligt, fordi han var psykisk sårbar, siger hans mor, der nu taler ud, for at det ikke skal ske for andre. SINDs landsformand Knud Kristensen efterlyser bedre samarbejde og dialog mellem psykiatrien og det somatiske sundhedsvæsen. 

Tips og tricks til en bedre søvn

Erfaringerne er positive på to midtjyske bosteder, hvor medarbejdere og beboere har samarbejdet om at finde nye veje til en bedre nattesøvn. God søvn er ikke en mirakelkur, der kan løse alle problemer. Men ekstra tid på hovedpuden kan være en stor hjælp i favntaget med hverdagens udfordringer, hvis man normalt sover for dårligt eller for lidt om natten, viser en forundersøgelse fra Region Midtjylland. Ambitionen er nu at høste endnu flere erfaringer via en større undersøgelse. Læs mere på side 18 og 19.

Flere nye SIND-projekter

Bornholm, Roskilde og København er nogle af de byer, hvor SIND har åbnet nye projekter. Blandt nyhederne er en ny pårørenderådgivning på Nørrebro. Læs mere på side 8-10.

Aktivitetsniveauet er højt den 10/10: Ses vi på Sindets Dag?

Sindets Dag afholdes i hele verden under navnet World Mental Health Day. I dagene omkring den 10. oktober afholder mange af SINDs lokalafdelinger i hele landet traditionen tro en lang række forskellige arrangementer i forbindelse med Sindets Dag. Se mere bagerst i bladet, i vores online aktivitetskalender eller via www.sind.dk/10-10.

På bladets øvrige sider kan du også læse om Foreningen for børn med angst, Skizofreniforeningen og SIND Ungdom. Bagerst i bladet omtaler en lang række lokalafdelinger deres kommende aktiviteter. Vil du med? Læs mere på side 29-33 om aktiviteter i nærheden af dig. 

Næste SINDblad udkommer den 1. december.
 

 
  Tilbage til oversigt...
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND