Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Nyhedsbrev for dig, der er aktiv i SIND, 12. oktober 2017

12-10-2017
 

Vi har festet

Den sidste uges tid har vi i SIND været optaget af to vigtige begivenheder: Det årlige psykiatritopmøde og Sindets Dag.
 
På Sindets Dag har der været rigtig mange gode aktiviteter rundt omkring i landet, hvor frivillige ildsjæle fra SIND og andre organisationer har fået sat spot på psykiatrien.
 
Vi ved efterhånden meget om, hvad der skal til for at få en bedre psykiatri, og det er blandt andet mere indflydelse på egen behandling. Det var også et af emnerne på årets psykiatritopmøde. Forhåbentlig vil det slå igennem flere steder i de kommende år. Det bringer os med behændighed videre til det næste emne, som er det kommende valg til regionsråd og kommunalbestyrelser.
 
Det er mit indtryk, at regionerne alene kan gøre noget ved de grundlæggende problemer på to måder; enten ved at prioritere anderledes og flytte penge fra andre aktiviteter over til psykiatrien eller gennem tilførsel af penge fra staten.
 
Det første kommer ikke til at ske, er min vurdering, efter at have hørt de første politikeres drøftelser af den fremtidige psykiatri. Det andet kunne godt blive en realitet. Vi er mange der kæmper for en ny psykiatriplan med penge i. Så forhåbentlig står vi ikke alene med den opfattelse efter valget.
 
Men det, som bliver den nye udfordring, er, at penge ikke gør det alene. Der skal ske en forandring i psykiatrien. Tvang skal nedbringes, der skal være alternativer til medicinen, og når man er syg, skal der være aktiviteter, natur, varme hænder, peer-medarbejdere og konstant fokus på recovery med udgangspunkt i borgerens egen vej.
 
Så den næste psykiatriplan skal også handle om holdninger, kultur, værdighed, rettigheder og recovery. Det bliver en ny måde at tænke på, som vi med den store gruppe af brugere og pårørende, vi repræsenterer, har en helt enestående chance for at præge.
 
I denne uge har Brugerudvalget i SIND udsendt en folder om peer som er et bidrag til denne debat. Den kan læses her.
 
God weekend.

Kristian Frederik Bennedsen

 

Seminar om at arbejde med peers

I SIND vinder peer to peer og recovery-tankegangen stadigt større indpas. Men hvad er det der peer-halløj egentlig for noget, og hvordan arbejder man i det hele taget med peers?

Det vil Center for Frivilligt Socialt Arbejde gerne gøre os klogere på. Derfor afholder de et uddannelsesseminar, hvor deltagerne får viden og værktøjer til at arbejde med peers i frivilligt regi.
 

Tid og sted

Seminaret finder sted den 13. november i Nyborg fra 10 til 17 og koster 450 kroner, som inkluderer forplejning i løbet af dagen og en antologi om den svære samtale i det frivillige sociale arbejde.

Hvis du ønsker at tilmelde dig, se programmet eller læse mere, så klik videre til Center for Frivilligt Socialt Arbejdes hjemmeside her

 

Åh, du kære efterår(sferie)

Så er det ved at være den del af året, hvor en stor del af sekretariatets medarbejdere nedlægger arbejdet i en uges tid for at nyde efteråret.

Sekretariatet vil derfor være lukket for telefonisk betjening i uge 42, som løber fra den 16. oktober til og med den 20. oktober - begge dage inklusive.


Det er stadig muligt at komme i kontakt med en medarbejder på sekretariatet. Det gør du ved at sende en mail til sekretariatet på landsforeningen@sind.dk. 
 

Bliv en haj til Facebook

Går I og overvejer, om den lokale SIND-afdeling skal på Facebook, men mangler værktøjerne til at komme i gang? Så er det hjælp at hente.

Vi ved nemlig, at flere afdelinger gerne vil være mere synlige på de sociale medier. Så derfor har vi udarbejdet en guide til, hvordan I kommer i gang med Facebook, og hvordan I driver siden. 

Kom i gang med Facebook-guiden kan ses her

En del af jer har også efterspurgt hjælp til at lave små videoer med mobiltelefonen. Så derfor har vi også udarbejdet en guide, der kan få jer i gang med arbejdet.

Kom i gang med at lave videoer-guiden finder I her
 

Del, del, del - og like 

Hvis I vil være med til at øge synligheden for SINDs tilstedeværelse på de sociale medier, så er det faktisk ligetil. Gå ind og like og del de historier, der kommer fra SINDs side på Facebook. Så vil flest mulige blive opmærksomme på historierne, og vi får spredt vores budskaber ud til mange flere. 

 

Deadline for annoncering af generalforsamlinger

Så er vi så småt begyndt at nærme os deadline for, hvornår I skal have indtastet oplysninger om generalforsamlingerne.

Deadline for annoncering af generalforsamlingerne skal nemlig indtastes i SINDs aktivitetskalender allersenest den 2. november, hvis det også skal annonceres i SINDbladet til december.

Så hvis I endnu ikke har fundet en dato eller indtastet oplysningerne, så er det nu, I skal komme i gang.


Har du en god historie til nyhedsbrevet?

Så tip nyhedsbrevredaktør Emilie Staunstrup Henriksen på esh@sind.dk eller ring på  35 24 07 51 og få en snak :)
 
  Tilbage til oversigt...
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND