Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

SIND-pressemeddelelse om regeringens psykiatriplan: En lille buket af gode initiativer

21-09-2018
 
”Retningen er helt rigtig, men tempoet er desværre alt for langsomt.” Sådan lyder karakteristikken af regeringens nye psykiatriplan fra SIND-landsformand Knud Kristensen.

Planen blev fredag fremlagt på et pressemøde i Statsministeriet, hvor flere ministre deltog.

Knud Kristensen roser regeringen for at have lyttet til de seneste års kritik af den pressede psykiatri i Danmark. Psykiatriplanens 43 initiativer er alle målrettet områder med udtalt behov for forbedringer. SIND fremhæver eksempelvis det øgede fokus på tidlig indsats – navnlig overfor børn og unge – og på pårørende. Samtidig hilser SIND velkommen, at indsatsen overfor de mest syge patienter skal styrkes via særlige intensive psykiatriafdelinger, og at regeringen fastholder målet om at halvere tvang med bælter inden år 2020.

”I SIND savner vi først og fremmest volumen i planen. Problemerne med utilstrækkelig behandling og for tidlige udskrivelser vil desværre ikke forsvinde foreløbig med den nuværende økonomiske ramme i planen. Hvis regeringen blot tilfører 525 mio. kr. årligt, rækker ressourcerne ikke til både at finansiere de nye initiativer og til samtidig at rette op på de velkendte problemer. Vi frygter, at andre områder i stedet vil blive klemt. Psykiatrien mangler yderligere 1 mia. kr. årligt,” understreger Knud Kristensen. 

Regeringens udspil til en handlingsplan for psykiatrien frem mod 2025 kan læses her.

Yderligere oplysninger:
SINDs landsformand Knud Kristensen, kk@sind.dk eller 4030 6398.

Se mere på www.sind.dk. Pressefotos af Knud Kristensen kan downloades her.

SIND holder i øvrigt landsmøde lørdag og søndag i Horsens, hvor pressen er velkommen. Skriv til hhj@sind.dk for yderligere oplysninger. 

 
  Tilbage til oversigt...
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND