Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Så er SINDbladet februar udkommet – du kan læse det her

01-02-2019
 

Hvilket parti vil du stemme på ved næste folketingsvalg? På fire af de 36 sider i det nye SINDblad kan du læse otte partiers bud på, hvad der er psykiatriens vigtigste udfordring netop nu. Psykiatriordførerne fra Alternativet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative, Radikale Venstre, SF, Socialdemokratiet og Venstre svarer også på spørgsmål om socialpsykiatri og dobbeltdiagnoser samt om børn og unge. Se mere på side 18-21.

Fik afslag på hjemmehjælp grundet psykisk sygdom. Efter rygproblemer kom hjælpen

Personer med psykiske funktionsnedsættelser får ofte ikke den hjælp fra kommunerne, som de er berettigede til. Der er for lidt fokus på psykiske problemer og for stort fokus på de fysiske, lyder opråbet fra eksperter og fagfolk. Iben lider af posttraumatisk stress og angst, og hun har flere gange søgt om hjælp fra sin kommune. Hver gang med afslag. Men da hun begyndte at få problemer med hoften, knæet og ryggen, fik hun tildelt hjemmehjælpstimer. Læs mere på side 12-13.

Gode nyheder i nyt globalt diagnosesystem

Til foråret vedtager FN, Forenede Nationer, et helt nyt diagnosesystem, der de kommende år vil påvirke tilgangen til psykisk sygdom i Danmark. Psykolog og SIND-frivillig Erik Mønsted Pedersen har nærlæst de mange sider og fundet flere positive nyheder i det såkaldte ICD-11 diagnosesystem. Du finder historien på side 14.

SIND-frivillige forebygger ensomhed

SIND er med i projekter i hele Danmark. På side 6 og 7 kan du læse om to af dem. I Aarhus og på Læsø hjælper SIND-frivillige som besøgsvenner med at forebygge ensomhed. Hvis du selv har lyst til at blive frivillig, så kan vores rådgivninger og 49 lokalafdelinger altid bruge en hjælpende hånd. På side 11 efterlyser vi fx nye SIND-bisiddere i hele landet og der er mange andre muligheder for at være med til at hjælpe andre i SIND. Se mere på http://www.sind.dk/frivillig 

Natcafeen: Udenfor psykiatrien men inde i varmen
Danmark har desværre nordisk rekord i hjemløse med psykiske lidelser. Med fotos og tekst fra Kirkens Korshær kan vi på side 16-17 give dig et indblik i en typisk aften på Natcafeen på Stengade 40 på Nørrebro. Her kan nogle af de mest udsatte hjemløse få en tryg nat, en varm seng, et måltid mad, et bad og rent tøj. Samt ikke mindst et kram og en samtale over en kop kaffe.

Ses vi til SIND-generalforsamling?

I 46 byer holder SIND-afdelinger de kommende uger generalforsamlinger, og du er naturligvis velkommen. Vil du have medindflydelse på SINDs indsats for at hjælpe andre? Har du lyst til at møde SIND-frivillige i dit lokalområde? Så foreslår vi, at du læser mere om generalforsamlinger på side 29-31 eller på http://www.sind.dk/aktivitetskalender

Foretrækker du af få SINDbladet hjem i postkassen?

Næste SINDblad udkommer den 1. april. Hvis du er medlem af SIND, får du bladet hjem i postkassen. Du kan melde dig ind via www.sind.dk/medlem 

 

 
  Tilbage til oversigt...
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND