Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Håndbog for psykiatribrugere og pårørende

 - Kend dine rettighederSINDs ’bestseller’ er udkommer snarest i 5. reviderede udgave og er dermed trykt i 18.000 eksemplarer, siden første udgave udkom. Desværre er det lige så nødvendigt i 2019, som det var i 2004, at kende sine rettigheder, hvis man skal have de bedste muligheder for at få den hjælp, man har krav på.
 
Tilbage i 2003 besluttede vi os for at skrive en bog om rettigheder i psykiatrien. Det gjorde vi, fordi vi som pårørende ofte stod i den situation, at vi ikke kunne finde de oplysninger, som vi havde brug for, når vi skulle diskutere med behandlerne i behandlingssystemet, hjælpe brugere eller pårørende med en klagesag – eller blot havde lyst til at vide lidt mere om vores og vores syge pårørendes rettigheder. Bogen udkom første gang i 2004. Her 15 år senere er det desværre stadig lige så nødvendigt at kende sine rettigheder, hvis man skal have de bedste muligheder for at få den hjælp, man har krav på. Siden fjerde udgave udkom i 2013, er en række regler på området ændret, og nye er kommet til. Derfor har det været nødvendigt med denne femte udgave. Bogen henvender sig først og fremmest til psykiatribrugere og pårørende, men den anvendes også i vidt omfang af ansatte i og uden for regionspsykiatrien og de kommunale forvaltninger, af ansatte og frivillige i de mange organisationer inden for psykiatriområdet – samt af studerende. Bogen er at finde på en lang række biblioteker. En særlig målgruppe er de mange aktive tillidsfolk i SIND. De repræsenterer SIND i lokale handicapråd, udsatteråd, beskæftigelsesråd, klagenævn, samarbejds- og dialogfora o.lign. De frivillige har ofte brug for at kunne tjekke hvad reglerne siger om dette eller hint. Det har været vores målsætning, at bogen skal gøre det muligt hurtigt og let at finde relevante oplysninger. Vi har derfor forsøgt at gøre bogens tekst så lettilgængelig som muligt.
Bogen er i 5. udgave vokset fra 748 til 768 sider Alligevel er prisen fastholdt på kun kr. 100 inkl. moms. Samme pris som bogens første udgave havde i 2004. Bogen er gjort gratis tilgængelig på nettet via SINDs hjemmeside www.sind.dk.
Bogen er – trods det voldsomme omfang – tænkt som en håndbog. Det er ikke en bog, man læser fra ende til anden.
Det er en bog, hvor man slår op, hvis man har konkrete problemer. Bogen er forsynet med en omfattende indholdsfortegnelse og et righoldigt stikordsregister, så man hurtigt kan finde frem til de afsnit, som man har brug for. Alle henvisninger til love, paragraffer m.m. er placeret i fodnoter. Disse kan bruges, hvis man vil vide mere og har brug for at slå op i de relevante regler.

 

Et supplement til SINDs øvrige tilbud

Håndbogen er tænkt som et supplement til SINDs øvrige tilbud til medlemmer og andre, der lever med en psykisk lidelse eller er pårørende til en. SIND har bl.a. en landsdækkende telefonrådgivning, der er åben for psykisk sårbare og pårørende 60 timer om ugen. Åbningstiden er 11.00-22.00 mandag til fredag og 17.00-22.00 på søn- og helligdage. Man kan ringe på 7023 2750. SIND har også en rådgivning om afhængighed af sove- og nervemedicin for brugere, pårørende og sundhedspersonale. Telefonrådgivningen er åben på 7026 2510 mandag-torsdag 18-20 samt onsdag 9.00-11.00.

Den trykte version af 5. udgave er ikke kommet fra trykkeriet endnu. Men den nyeste udgave kan nu downloades gratis her. Hvis du derimod gerne vil have den fysiske version, så bestilles den i webshoppen med forventet levering til marts.

Kan du ikke modtage og læse PDF? Download Adobe Reader her.

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND