Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Håndbog for psykiatribrugere og pårørendePsykiatrihåndbogen er udkommet i 15.000 eksemplarer, og den fjerde reviderede udgave indeholder også en udførlig beskrivelse af de rettigheder, der følger af FN’s Handicapkonvention samt øvrige internationale konventioner. Bogen er på 748 sider. Den kan hentes som PDF-fil.  

Når en psykisk lidelse rammer én selv eller en nærtstående relation, er der mange ting at forholde sig til udover at fokusere på at få det bedre. Der er også en masse spørgsmål om rettigheder, man pludselig skal forholde sig til.

”Håndbog for psykiatribrugere og pårørende – kend dine rettigheder” er skrevet af Knud Kristensen, landsformand for SIND, og Ellen Margrethe Basse.

Bogen svarer fx på, hvem der kan træffe beslutninger i sundhedssystemet og i det sociale system, hvordan beslutningerne skal forberedes, hvordan planer mv. skal udarbejdes, samt oplysninger om klage- og erstatningsmuligheder.

Knud Kristensen og Ellen Margrethe Basse skrev bogen, fordi de som pårørende ofte havde prøvet at stå i en situation, hvor de manglede de nødvendige oplysninger til at navigere i det psykiatriske system i forbindelse med hjælp til brugere eller pårørende. Det er derfor også brugere og pårørende, som bogen hovedsageligt henvender sig til, men den anvendes også i vidt omfang af ansatte i og uden for regionspsykiatrien og de kommunale forvaltninger, ansatte og frivillige i de mange organisationer inden for psykiatriområdet – samt studerende.

 

Download: Psykiatrihåndbogen

Kan du ikke modtage og læse PDF? Download Adobe Reader her.

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND