Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Ambitionen med siderne på www.sind.dk om sindslidelser er at formidle let tilgængelig information med afsæt i SINDs brochurer, hjemmesider og søsterorganisationer. Får du brug for mere lægefaglig information, anbefaler vi du søger rådgivning eller klikker i venstremenuen på "eksterne links".

Psykiske diagnoser

Hver anden dansk familie kommer på et tidspunkt i livet i berøring med det psykiatriske system. Mange sindslidende og pårørende oplever, at det er svært at få hjælp og viden om de forskellige psykiske lidelser. Derfor har vi samlet en oversigt over de væsentligste informationer om de mest almindelige psykiatriske diagnoser.

Her kan du bl.a. få svar på, hvad de typiske symptomer er på en depression, hvornår der er tale om selvskade, og hvordan det føles at leve med angst. I venstremenuen finder du desuden flere sider med nyttig viden om sindslidelser. I beskrivelserne af de enkelte diagnoser har vi kun valgt at fokusere på symptomer og årsager og ikke så meget på behandlingsmulighederne.

Der findes cirka 450 psykiatriske diagnoser. Nogle af dem kender du sikkert, mens andre måske er nye for dig. I det danske sundhedssystem benytter man diagnosesystemet ICD-10 til at klassificere psykiske lidelser og adfærdsmæssige forstyrrelser. ICD står for International Classification of Diseases. Det er udarbejdet af verdenssundhedsorganisationen WHO og bliver løbende revideret. I øjeblikket bruger man den 10. version af diagnosesystemet, og det er grunden til, at det hedder ICD-10. Klassificeringen af psykiske lidelser er bygget op omkring 10 hovedgrupper, som hver især rummer en lang række lidelser og symptomer. Vi har valgt at omtale de mest almindelige sindslidelser fra de ti hovedgrupper.

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND