Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Skal SIND have en plads i dit testamente?


Hvis du vælger at betænke SIND i dit testamente, går dine penge til arbejdet med at skabe forståelse og gode vilkår for mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende. 
Du kan enten give et fastsat beløb, en bestemt procentdel af din formue eller hele din formue. Midler givet til SIND går direkte til vores arbejde uden nogen beskatning.

SIND betaler advokaten
Udgiften til advokat i forbindelse med udarbejdelse af testamentet betales af SIND. Det spiller ingen rolle, hvor stort beløbet er, eller om der er andre arvinger end SIND. Du kan bruge en advokat, du selv vælger, eller du kan bruge SINDs advokat, Dea Dorothea Deleuran. Den advokat, du vælger, skal blot kontakte SIND - så klarer vi resten.

Fortrolighed
Et testamente er en privatsag. Hvis SIND via en advokat hjælper med testamenter, ser vi kun de linjer, hvor foreningen er omtalt. Alt anden information i testamentet om fx formue, slægtninge eller om andre, der betænkes, bliver mellem dig og advokaten.

Sikkerhed
Med et testamente er du juridisk sikker på, at din arv bliver fordelt helt efter dit eget ønske. Ifølge den danske arvelov er der regler for, hvor meget dine eventuelle arvinger skal tildeles og dermed også, hvor meget du frit kan vælge at testamentere til andre.

Ønsker du at betænke SIND, kan du i dialogen med advokaten vælge, om du vil testamentere hele arven, en andel af den eller et fast beløb. Opretter du ikke et testamente, vil din arv gå til din familie eller til staten, hvis du ikke har nogen arvinger. Du kan altid ændre dit testamente, hvis du kommer på andre tanker.
 

Vil du vide mere?
Opret legat til SIND i dit testamente

Du kan gratis testere et beløb til SIND ved at udfylde formularen nedenfor. Formularen kaldes et legat og gives, uanset om du har et testamente i forvejen eller ej.

Klik her for at testere et legat til SIND

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller vitterlighedsvidner, som du selv vælger.

SIND samarbejder med Legal Desk om testamenter. På Legal Desks hjemmeside kan du læse mere om legater og testamenter, notarer og vitterlighedsvidner, ligesom du kan se en video om 30%-løsningen, hvor du kan støtte SIND og samtidig efterlade mere til dine arvinger.

Organisationskonsulent Helene Kemp
Vil du høre mere om mulighederne, eller vil du gerne have hjælp med det praktiske, fx advokatbistanden?

Så kontakt SINDs organisationskonsulent, Helene Kemp. 
Hun træffes på telefon 3524 0750 eller på mail hke@sind.dk

Pengene rækker langt i SIND


Næsten ni ud af hver ti kroner - 88,4 pct. - af SINDs udgifter bliver omsat til hjælp, oplysningsarbejde og indflydelse.    Det er kun den sidste krone - 11,6 procent af midlerne - der går til fx administration, lokaler og sekretariatsansattes løn. Her er nogle eksempler på, at både små og store beløb rækker langt i SIND:

  • 1.600 kr. = en dags aktivitet i SINDs landsdækkende telefonrådgivning. Alle - både pårørende og psykisk sårbare eller syge - kan ringe gratis til rådgivningen, der har åbent 60 timer om ugen, året rundt. Læs mere her
  • 3.800 kr. = uddannelse og vejledning af en SIND-bisidder. 50 frivillige i hele Danmark hjælper, når psykisk sårbare eller syge ikke vil alene til møde på fx rådhus, hospital eller i banken. Læs mere her
  • 3.333 kr. = en helt speciel ferieoplevelse i en uge for en psykisk sårbar, psykisk syg eller pårørende, som ellers næppe var kommet afsted. Fx grundet anstrengt økonomi eller mangel på ferietilbud, hvor ens personlige situation bliver mødt med forståelse og rummelighed. Gennem flere år har SIND ydet tilskud til SINDs Sommerhøjskole med 60 deltagere. Evalueringerne er år efter år særdeles positive. Læs mere her. 
  • 5.700 kr. = otte til ti gruppemøder og individuelle samtaler for et barn, der er pårørende til en psykisk syg mor eller far. SINDs Pårørenderådgivning har i mere end 20 år tilbudt samtalegrupper for børn i samme situation. Sidste år deltog 35 børn. Læs mere her.

Ny SIND-pjece: Hvordan sikrer man bedst en psykisk sårbar arving?

 
Har du en psykisk sårbar arving? Og er du nervøs for, om din arving er i stand til at forvalte arven efter dig på en hensigtsmæssig måde?
Eller for om din efterladte er et let offer for uærlige sjæle?
 
SIND har netop udarbejdet en pjece, som beskriver, hvilke muligheder du har for at beskytte din arving mod misbrug og udnyttelse. Pjecen giver et overblik over de juridiske tiltag, man kan benytte sig af som pårørende til en psykisk sårbar arving.
 
Pjecen er tilstræbt skrevet i et almindeligt og forståeligt sprog, men det er et komplekst emne, og du bør derfor altid tage en advokat med på råd for at finde den løsning, som sikrer din arv og dine arvinger bedst muligt. Pjecen, der er gratis, kan downloades fra www.sind.dk/brochurebibliotek.
Arvefolder
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND