Rådgivning 70 23 27 50

Her

Klar til inddragelse

Vi er utroligt begejstrede for, at vi har fået muligheden for at opstarte gruppeforløb for unge pårørende til personer med psykisk sygdom. Det er et 3-årigt projekt, der vil foregå i Odense, København og Aalborg. Projektet har til formål at klæde unge pårørende på til at være ressource-personer for en nærtstående med psykisk sygdom, samtidig med, at de passer godt på sig selv.

Gruppeforløb med unge

Gruppeforløbene henvender sig til dig, der er 18-25 år, og er pårørende til en nærtstående med psykisk lidelse. Gennem et gruppeforløb vil du blive klædt på til at være en støtte for din nærtstående, samtidig med, at du passer godt på dig selv.

Du vil blive undervist i, hvordan det psykiatriske behandlingssystem fungerer, så du undgår at støde hovedet mod en mur, når du forsøger at hjælpe din nærtstående. Derudover vil der være fokus på, hvordan du kan definere og sætte grænser, så der også er plads til dig, og det ungdomsliv, du skal leve, midt i sygdommen og alt det svære. Det vil være til gavn for dig, men også din relation med din nærtstående, som er det vigtigste, du som pårørende har at tilbyde.

Gruppeforløbene begynder i Odense. Der bliver oprettet seks hold med ca. 10 deltagere på hver. Hvert hold mødes hver anden uge på samme tidspunkt. Forløbene vil strække sig over sammenlagt seks gange. De har forskellig opstart. Hvis du kunne tænke dig at deltage i et af forløbene, så kan du tilmelde dig her:

Opstart af fremtidige gruppeforløb ser sådan ud:

  • København: Begynder i 2025 
  • Aalborg: Begynder i 2026 

Du er også meget velkommen til at kontakte projektleder Mathilde Findalen Bickersteth på mfb@sind.dk eller 9282 3690, hvis du har spørgsmål.

Vil du være frivillig? 

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig gruppeleder for de unge pårørendegrupper, får du en uddannelse i compassion-teori og praksiserfaring med gruppeforløbene, som vil styrke dit CV og ikke mindst udvikle dine faglige kompetencer i relations-dannelse. Du vil være med til at understøtte trivslen hos både de unge og deres pårørende. 

For at være frivillig på dette projekt, skal du være mellem 20-30 år. Det kan være en fordel, hvis du selv har pårørendeerfaring eller kendskab til psykisk sygdom, og du skal have mod på at facilitere gruppeforløb. Du vil blive klædt godt på til opgaven gennem uddannelsesforløbet, og der er mulighed for sparring og supervision undervejs. 

Du kan læse mere i vores opslag her.

Du er også meget velkommen til at udfylde vores formular.

OBS: Du skal kunne deltage på compassion-uddannelsen på disse dage: d. 26. - 27. april og d. 24. - 25. maj fra kl. 9.30-16.00 alle dage.

Vi starter med at søge frivillige i Odense fra marts måned. I slutningen af 2024 vil vi rekruttere frivillige i København.

Hvis du skulle have nogle spørgsmål, så kan du skrive til mfb@sind.dk

Kontakt

Profilbillede af medarbejder på sekretariatet - Mathilde Findalen Bickersteth

Mathilde Findalen Bickersteth

Organisationskonsulent
9282 3690