Rådgivning 70 23 27 50

Her

Nyhedsbrev for dig, der er aktiv i SIND

Sindets Dag - deadlines | Søg penge til lokale aktiviteter via Lokalpuljen | Få opgraderet dine frivilligkompetencer | Læringsbanken: Gratis materiale til kompetenceudvikling

Sindets Dag - deadlines

Den 10. oktober er det Sindets Dag, hvor rigtig mange lokalafdelinger laver aktiviteter rundt omkring i landet. I den forbindelse har lokalafdelingerne mulighed for at bruge aktivitetskalenderen på SINDs hjemmeside for at gøre opmærksom på aktiviteterne.

Opdater kalender med Sindets Dag-aktiviteter
For at reklamere med aktiviteter til Sindets Dag i SINDbladet SKAL aktiviteterne være lagt ind i kalenderen på SINDs hjemmeside på følgende datoer:

1. juli - hvis aktiviteterne skal med i august-nummeret
1. september - hvis aktiviteterne skal med i oktober-nummeret

Ekstra bonus
Hvis I skynder jer at få plottet aktiviteterne ind i SIND-kalenderen på hjemmesiden senest 1. juli, er der den ekstra bonus, at flere sandsynligvis kommer til at se dem. Aktiviteterne vil nemlig blive bragt i både august- og oktober-bladet.


Søg penge til lokale aktiviteter via Lokalpuljen

Nu har jeres lokalafdeling mulighed for at blive endnu stærkere til at sætte psykisk sårbarhed på dagsordenen hos politikerne og i befolkningen.

Danske Handicaporganisationer (DH) administrerer nemlig en lokalpulje, hvor lokalafdelinger kan søge midler til aktiviteter, der har til formål at støtte det lokale handicappolitiske arbejde.

Det kan fx være kurser i sociale medier, temadage med handicappolitisk indhold eller andre aktiviteter, der skaber synlighed om handicap.

Aktiviteterne skal finde sted i perioden fra den 9. november 2019 til og med den 8. november 2020.

Deadline og praktisk information
Der er deadline for ansøgning til puljen den 20. september klokken 12.00. For at søge skal lokalafdelingen eller regionen udfylde et budgetskema og et ansøgningsskema, som I kan se på DH’s hjemmeside (højre side af skærmen).

Det er meget vigtigt, at ansøgervejledningen bliver læst, inden I søger.

Inspiration til kurser
Såfremt I gerne vil søge midler til det handicappolitiske arbejde, men mangler inspiration til aktiviteter, der kan fremme arbejdet, så har DH lavet fire kurser, der kan søges penge til:

- Få indflydelse i kommunen
- Bliv klædt på som repræsentant for DH
- Sæt dagsordenen i den lokale presse
- Sociale medier som strategisk redskab

Har I spørgsmål?
For spørgsmål til lokalpuljen kontakt Emilie Staunstrup Henriksen på esh@sind.dk eller ring på 35 24 07 51.

Vær opmærksom på, at SINDs sekretariat er lukket i ugerne 26 til og med 29 grundet sommerferie.


Få opgraderet dine frivilligkompetencer

I august bliver Center for Frivilligt Socialt Arbejdes (CFSA) nye kursuskatalog annonceret på CFSA’s hjemmeside. Her vil blive udbudt både kurser, webinarer og fyraftensmøder om frivillighed i alle afskygninger.

Der vil blandt andet være de klassiske kurser inden for bestyrelsesarbejde, rekruttering og fundraising. I år er der også nogle nye kurser i blandt andet procesfacilitering, ledelse af team og grupper, samt kurser i hvordan naturen kan bruges som dialogisk redskab for en forenings medlemmer eller brugere.

Tilmelding og priser
Fra torsdag den 29. august er det muligt at tilmelde sig kurserne via CFSA’s kompetenceforum, men allerede fra den 21. august kan du få et overblik over de udbudte kurser samt priser. En del af kurserne plejer at være gratis, mens andre er mod betaling.

Læs mere på CFSA’s hjemmeside.


Læringsbanken: Gratis materiale til kompetenceudvikling

Står din lokalafdeling og mangler frivillige, eller har du som bisidder brug for at få nogle værktøjer, der klæder dig bedre på til rollen? Så har du mulighed for – helt gratis – at benytte Læringsbanken, som Center for Frivilligt Socialt Arbejde står bag.

Læringsbanken er et sted, hvor du kan finde gratis undervisningsmaterialer om fx frivillighed og civilsamfund.

Det kan fx være, at din bestyrelse har brug for nogle redskaber til bestyrelsesarbejdet. Eller måske har du brug for at lære noget mere om, hvordan man motiverer frivillige eller laver crowdfunding. Så er det bare at gå ind på Læringsbanken og benytte det materiale, der allerede ligger der. 

Læs mere om Læringsbanken