Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

Onlineudgave af SIND-nyhedsbrev: Ny forskning om psykisk sundhed - smilerynkemotion er vigtigt

Nyhedsbrev

Velkommen til onlineudgaven af vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv eller overvejer at blive det i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed. Vi fortæller i dette nyhedsbrev om: Ny forskning om psykisk sundhed - smilerynkemotion er vigtigt | Ses vi, når Danmark spiser sammen i uge 17? | MitID | Vil du være med i Peer-Partnerskabet? | MedicinRådgivningen | SIND-kurser

Oplevelser: Smilerynkemotion er vigtigt - husk at pleje din psykiske sundhed

Se naturoplevelser, koncerter, foredrag og meget mere i aktivitetskalenderen på SINDs hjemmeside.

Motion er godt for din mentale sundhed. Men det er også vigtigt at pleje sindet på andre måder, fx med oplevelser. Hvis du styrker din mentale sundhed, reducerer du markant risikoen for at blive ramt af fx depression, angst eller stress. Det bekræfter flere forskningsresultater. Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har netop offentliggjort et nyt studie, der også er publiceret internationalt. Studiet, der bygger på data fra 6.624 danskere, viser bl.a. at pleje af humør og mental sundhed kan reducere risikoen for at blive psykisk syg med op til 90 pct. Forskerne påpeger, at der findes meget viden om mistrivsel og psykisk sygdom, men at samfundet har meget lidt viden om, hvordan man fremmer psykisk sundhed, hvilket SIND er helt enig i.

Hvad oplever du, kan styrke din psykiske sundhed? Hvis du føler, at hyggeligt og inspirerende samvær med andre giver energi og nye smilerynker, så er der mange muligheder i aktivitetskalenderen på SINDs hjemmeside. I april og maj kan du fx deltage i naturvandringer, foredrag og teaterforestillinger. Hvis du er interesseret i at være med til at præge udviklingen i SIND, kan du i flere byer også være med til den lokale generalforsamling. Se mere i aktivitetskalenderen

https://danmarkspisersammen.dk/event-list/

Ud af ensomheden: Danmark spiser sammen i uge 17

Arrangementer i hele Danmark i slutningen af april.

SIND er med i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Organisationen står bl.a. bag kampagnen ”Danmark Spiser Sammen”. Hvert år i uge 17 og 45 åbner arrangører i hele Danmark for, at man kan komme forbi og nyde et måltid sammen med andre. Næste gang er fra den 25. april til den 1. maj. Du finder oversigten her. Du kan også selv arrangere et måltid. Du eller din forening kan oprette et måltid her.

 

Digital post: Har du – eller en du kender – brug for rådgivning?

Er du klar til MitID og Digital Post?

I disse uger oplever mange danskere ændringer i deres digitale kontakt med fx det offentlige og pengeinstitutter. NemID bliver til MitID, og E-boks bliver til Digital Post. Hvis du – eller en du kender – sjældent bruger disse digitale muligheder, så kan det være en god ide at opsøge rådgivning, så alt virker, når I får brug for det. På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan du finde telefonnumre og åbningstider på rådgivning om MitID og om Digital Post. Husk: Hvis du har en såkaldt funktionsnedsættelse – fx alvorlig psykisk sygdom – så er det muligt at ansøge om fritagelse for digital post. Borgerservice i din kommune kan hjælpe med yderligere information om, hvordan du ansøger.

 

Vil du være med? Peer-Partnerskabet runder milepæl

På hjemmesiden kan du melde dig til peer-gruppeforløb, blive frivillig og få mere information om peers.

Peer-Partnerskabet, der er stiftet af Det Sociale Netværk og SIND, har netop rundet 200 tilmeldte, som vil bidrage til forskning. Udover inspiration, fællesskaber og aktiviteter står Peer-Partnerskabet nemlig også bag dokumentation af, hvad det betyder, når mennesker, der selv kender til psykisk sårbarhed, hjælper andre.

Forskningsresultaterne fra projekt ”Vejen til hverdagslivet”, som du kan læse mere om på hjemmesiden, betyder, at samfundet i fremtiden får meget mere viden om effekten af indsatsen fra peers. At det trods en periode med pandemier og nedlukninger allerede er lykkedes at runde 200 deltagere, er en kæmpe milepæl i projektet. Social- og ældreminister Astrid Krag deler i en videohilsen glæden over det høje antal tilmeldte. Du kan se hele videoen på hjemmesiden, hvor du også kan melde dig til peer-gruppeforløb, blive frivillig og få mere information om peers.

200 billetter sættes til salg: MedicinRådgivningen sætter fokus på brugen af receptpligtig vanedannende medicin 

I København kan du lørdag den 21. maj høre eksperter, politikere og standupkomikeren Rune Klan. 

MedicinRådgivningen, der er en del af SIND, har mere end 20 års erfaring med udtrapning af receptpligtig vanedannende medicin. MedicinRådgivningen er en gratis og anonym rådgivning, som hjælper med spørgsmål, udtrapningsplaner og evt. senfølger.

Lørdag den 21. maj kl. 13.00 -16.00 i Hafnia-Hallen, 2450 København, står rådgivningen bag en eftermiddag, hvor der sammen med en flok eksperter på området sættes fokus på brugen af receptpligtig vanedannende medicin, når krisen rammer. Og på mulige alternativer. Du kan også opleve  standupkomikeren Rune Klan.

Senere i april kan du på MedicinRådgivningens hjemmeside se det endelige program og linket til køb af billetter, som koster 50 kr.


SIND-kurser: Plads på flere forårskurser

Du kan fx deltage i kursus om recovery og i kurser for nye bestyrelsesmedlemmer.

Er du aktiv i SIND, og har du appetit på ny viden og nye værktøjer? På vores hjemmeside er der flere SIND-kurser, du kan tilmelde dig. Fx kan du i april blive klogere på recovery og på, hvordan du kan støtte andre i deres recoveryproces. Hvis du er nyt bestyrelsesmedlem, kan du i fem forskellige byer komme på kursus med andre nyvalgte SIND-frivillige. Se mere på hjemmesiden.


Kontingent: Hold øje med postkasse og inbox

Undgå at blive slettet som SIND-medlem, hvis du har glemt at betale kontingentet

I april skriver SIND til medlemmer, der ikke har betalt kontingentet. I henvendelsen, der enten kommer på mail eller i postkassen, er information om, hvordan kontingentet hurtigt og nemt kan betales, hvis man fortsat ønsker at være SIND-medlem og modtage SINDbladet. Hvis du har spørgsmål om dit kontingent, er du velkommen til at skrive til medlem@sind.dk