Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

Onlineudgave af SINDs nyhedsbrev 16. maj 2022

Nyhedsbrev

Velkommen til onlineudgaven af vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv eller overvejer at blive det i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed. Vi fortæller i dette nyhedsbrev om Folkemødet og om kommende koncerter, foredrag og naturoplevelser, som du kan deltage i. Hvis du har mod på at blive SIND-frivillig, mangler vi bl.a. besøgsvenner i flere kommuner.

SIND folkemødet

Folkemødet: SINDs program tager form

Skal du til Folkemødet på Bornholm eller planlægger du at følge med hjemmefra online? Fredag og lørdag arrangerer SIND en række spændende debatter, som du er velkommen til at deltage i. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Folkemødet offentliggør snart det omfattende program med hundredevis af arrangementer i Allinge. Du kan allerede nu læse mere om SINDs arrangementer på vores hjemmeside. Fredag den 17. juni og lørdag den 18. juni kan du i Værestedet i Vestergade 1-3 følge debatter hos SIND. Flertallet af debatterne sender vi også online.

Overskrifterne på debatterne, som du kan læse mere om her, er:

  • Mød psykiatri- og socialordførere - Fredag d. 17. juni 2022 kl. 15.00-16.00: Traditionen tro diskuterer ordførere fra flere partier psykiatri hos SIND i Værestedet i Vestergade.
  • Personlige fortællinger: Recovery Cafe med SIND Bornholm - Fredag d. 17. juni 2022 kl. 16.30-17.20: Hør personlige fortællinger om at komme videre efter psykisk sygdom. Ved arrangementet vil der være god tid til dialog.
  • Reception: Kom og hils på SIND - Fredag d. 17. juni 2022 kl. 17.30-19.00: Traditionen tro mødes samarbejdspartnere og venner af SIND i Værestedet til reception fredag.
  • Efterlyses: National strategi om ufrivilligt skolefravær - Lørdag d. 18. juni 2022 kl. 9.00-9.45: Hør om udfordringer og om nye muligheder.
  • Hvad skal der til for at sikre pårørendeinddragelse? Lørdag d. 18. juni 2022 kl. 12.00-13.00: Debat om og med pårørende til mennesker med psykisk sårbarhed, psykisk lidelse eller handicap.
  • Hvordan fremmer vi nærvær og samvær i psykiatrien? Lørdag d. 18. juni 2022 kl. 13.30-14.30: Hør om alternativerne til grå vægge, golde gårdhaver og passive pauser i psykiatrien.  
  • Levealder og livskvalitet for mennesker, der er psykisk syge - Lørdag d. 18. juni 2022 kl. 15.00-16.00: Mennesker, der er ramt af svær psykisk sygdom, lever 15-20 år kortere end andre danskere.
  • Hvorfor overses meget psykisk syge mennesker i egen bolig? Lørdag d. 18. juni 2022 kl. 15.30-16.30: Hvorfor opstår situationerne, hvor mennesker lever i Danmark under uhumske og umenneskelige forhold?

Læs mere om SINDs program på Folkemødet 2022

Kom til koncert hos SIND Slagelse med Mathilde Falch

Aktivitetskalenderen: Masser af muligheder for oplevelser med andre

De kommende uger byder bl.a. på koncerter, foredrag og naturoplevelser

Hvis du har ledige stunder i dine kalender, så har vi masser af tilbud i vores aktivitetskalender på hjemmesiden. Fx kan du i Slagelse den 25. maj komme gratis til koncert med Mathilde Falch og LUCALEA. Læs mere her. Koncerten er samtidig en markering af, at SIND Slagelse meget gerne vil i dialog med nye frivillige og bestyrelsesmedlemmer. Uden nye bestyrelsesmedlemmer risikerer lokalafdelingen at blive lukningstruet.

I aktivitetskalenderen kan du også læse om kommende koncerter, foredrag, debatter, udflugter og meget mere i andre danske byer. Se mere her.

Kom til gratis koncert i Slagelse med Mathilde Falch

Kom til SIND-aktiviteter i andre byer

 

Efterlysning: SIND søger frivillige besøgsvenner

I foreløbig 17 kommuner findes aktiviteten SIND Besøgsvens-tilbud, hvor vi mangler frivillige. Er det noget for dig?

Som frivillig besøgsven giver du omsorg og overskud videre til et menneske med psykisk sårbarhed inde på livet, der samtidig er ensomt. Det kræver kun få timer om måneden at være besøgsven, men din indsats gør en kæmpe forskel.

I mødes ca. i 2 timer mindst hver 14. dag. I finder sammen ud af, hvad I gerne vil bruge tiden på. Det kan variere fra gang til gang, alt efter hvad I har lyst til. Det kan fx være naturoplevelser, kreative hobbyer, hygge over te eller kaffe, film, cafe, museum eller opleve noget andet kulturelt.

Interesseret? Kontakt os på 9282 3690, landsforeningen@sind.dk eller klik ind på hjemmesiden.

Læs mere om at være frivillig besøgsven

 

SIND Rådgivning: Alle kan ringe på 70232750

Vil du hjælpe os med at gøre opmærksom på SINDs telefonrådgivning på Facebook?

SIND Rådgivning, der er en landsdækkende aktivitet i SIND, står bl.a. bag SINDs Landsdækkende Telefonrådgivning (DLT) på 70232750. Du er meget velkommen til at ringe og få kompetent rådgivning i forhold til at være pårørende til et menneske med psykisk sygdom, eller hvis du selv er psykisk sårbar.

Du har nu mulighed for at blive ringet op, når der er en rådgiver ledig. Du bevarer din plads i køen. Vi behandler dit opkald med fortrolighed. Og gemmer ikke dit telefonnummer. Rådgivningen er åben alle hverdage.

SIND Rådgivning har netop lagt et opslag på Facebook, der skal gøre flere opmærksomme på muligheden for at ringe til DLT. Du er meget velkommen til at hjælpe med at gøre opmærksom på rådgivningen ved at dele opslaget.