Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

Onlineudgave af SINDs Nyhedsbrev: Ny fase i forhandlingerne om en 10-årsplan for psykiatrien | Vil du være med til at gøre naturen mere tilgængelig? | Psykiatritopmødet | Sindets Dag | Ensomhed |

Nyhedsbrev

Dette er onlineudgaven af SINDs nyhedsbrev for dig, der er aktiv eller overvejer at blive det i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed. Vi fortæller i dette nyhedsbrev bl.a. om: Ny fase i forhandlingerne om en 10-årsplan for psykiatrien | Vil du være med til at gøre naturen mere tilgængelig for mennesker med psykiske vanskeligheder? | Psykiatritopmødet | Sindets Dag | Ensomhed | Kampagnepris på medlemskontingentet.

 

Politik: Ny fase i forhandlingerne om en 10-årsplan for psykiatrien

SIND er løbende i dialog med både politikere og medier.

Håbet er fortsat, at de politiske forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien fører til en bred politisk aftale med en række konkrete og målbare mål. Det er væsentligt for SIND, at planen tager udgangspunkt i at behandle mennesker, der er psykisk sårbare, og deres pårørende som hele mennesker og sikrer sammenhæng for dem både før, under og efter et forløb. Forhandlingerne, der denne uge blev flyttet over i Finansministeriets regi, kan dog blive så påvirket af udsigten til et folketingsvalg, at resultatet udebliver. SIND følger situationen tæt og er løbende i dialog med både politikere og medier.

Efter et finanslovsudspil fra regeringen, som ikke øremærkede nogen midler til psykiatrien, ser SIND med tilfredshed på, at de politiske forhandlinger nu i højere grad end før også omfatter økonomiske ressourcer.

Læs mere i denne kommentar fra SIND-formand Mia Kristina Hansen på SINDs hjemmeside: 

Foto fra kursus i Nordjylland den 14. september. (Foto: SIND)

Projekter: Naturprojektet ”Adgang til sol og vind styrker krop og sind” er kommet godt i gang

Vil du være med til at gøre naturen mere tilgængelig for mennesker med psykiske vanskeligheder?

Med projektet ”Adgang til sol og vind styrker krop og sind” kan både professionelle fra fx kommuner og regioner samt frivillige fra civilsamfundet nu få inspiration og viden om, hvordan man bedst muligt arrangerer og afvikler tilbud om naturoplevelser til borgere, der lever med psykiske vanskeligheder.

Viften af tilbud omfatter bl.a. en kursusdag i regionen, en grejpakke og meget mere. Se mere på vores hjemmeside, hvor du også finder datoer for kommende regionale kurser. Region Nordjylland lagde for med det første kursus den 14. september. I de øvrige regioner afholdes kurser frem til september 2023.

Projektet udspringer af et partnerskab mellem Naturstyrelsen og SIND. Projektet er en fortsættelse af det nordjyske initiativ "Frisk i naturen", som du bl.a. kan se tidligere omtale af i SINDbladet. Projektet er finansieret af Det Obelske Familiefond og Miljøministeriet. 

Psykiatritopmødet: Mød Søs Fenger, Svend Brinkmann og mange fra SIND 8. oktober

"Fællesskab - et fælles ansvar!" Det er overskriften på årets Psykiatritopmøde, som løber af stablen lørdag 8. oktober kl. 10-17 i Imperial Bio, København.

Fællesskabet er temaet, og topmødet tager fat på alle de vigtige spørgsmål og debatter om, hvorfor det er så vigtigt at være en del af et fællesskab, og hvordan vi sammen kan sikre, at mange flere kan blive en aktiv del af et fællesskab. For det er et fælles ansvar.

TV-vært og journalist Mark Stokholm er årets vært, når PsykiatriNetværket, som SIND er med i, byder velkommen til blandt andre Svend Brinkmann, psykologiprofessor ved AAU, Jakob Riis, direktør i Falch, Marie Baad Holdt, ekspert i frivillighed hos Ingerfair, og Poul Nyrup Rasmussen, formand for PsykiatriNetværket og ambassadør for SIND. Flere fra SIND er med i dagens forskellige debatter.

Psykiatritopmødet er for alle. Fx brugere, pårørende, politikere og fagfolk. Kom med til en dag med spændende oplæg og gode debatter. Det er helt gratis at deltage. Se mere på Psykiatritopmødets hjemmeside:

Også i år arrangerer SIND Roskilde fakkeloptog i anledning af Sindets Dag

Sindets Dag: Ses vi til arrangementer den 10. oktober?

I dagene omkring mandag den 10. oktober markerer man mange steder i Danmark Sindets Dag. Også i SIND. FNs sundhedsorganisation WHO står bag den globale mærkedag. I næste SINDblad, der udkommer den 1. oktober, kan du læse meget om årets tema: Psykisk sundhed skal være en global prioritet.

På SINDs hjemmeside og side på Facebook kan du se mere om arrangementer i SIND.

Næsten 300 deltog, da Folkebevægelsen mod ensomhed i september afholdt konference i Herning i forbindelse med folkemødet MENTAL TALK. HKH Kronprinsesse Mary var blandt talerne på konferencen. (Foto: Mental Talk / Kibæk Foto)

Ensomhed: Vil du være medarrangør, når ”Danmark spiser sammen” til november?

I uge 45 (7. – 13. november) og i uge 17 arrangeres fællesspisning i hele landet.

Indsatsen mod ensomhed er en vigtig mærkesag for SIND. Landsforeningen deltager bl.a. i samarbejdet med flere end 90 foreninger, organisationer, kommuner, fonde og virksomheder i Folkebevægelsen mod ensomhed.

Politisk har folkebevægelsen de seneste år bidraget til, at politikerne i dag er langt mere opmærksomme på udfordringerne omkring ensomhed end tidligere.

På det konkrete plan bidrager Folkebevægelsen hvert år til, at mange danskere kommer ud af ensomhed og ofte også engagerer sig i indsatsen for at hjælpe andre. Fx via kampagnen ”Danmark spiser sammen”. I uge 45 (den 7. – 13. november) og i uge 17 arrangerer man fællesspisning i hele landet. Du kan både deltage i arrangementer og selv invitere andre på besøg hjemme eller fx i en forening eller på en arbejdsplads.

På hjemmesiden finder du masser af hjælp til at stable et godt arrangement på benene. Det er også her, du kan se arrangementer i dit lokalområde. 


SINDs frivilligkonference: Se højdepunkter på Facebook

24.-25. september er SIND-frivillige fra hele Danmark samlet i Horsens til frivilligkonference. Omdrejningspunktet er dialog, inspiration og ideudvikling om, hvordan SINDs frivillige arbejde kan styrkes. Du kan gennem weekenden se højdepunkter fra konferencen på SINDs side på Facebook.


Kampagnetilbud: Nye medlemmer får 1. oktober – 31. december halv pris på kontingentet

Kender du en, der endnu ikke er medlem af SIND, eller har du selv lyst til at blive det?

Fra 1. oktober og frem til 31. december har SIND et særligt tilbud til nye personlige medlemmer: Man kan blive medlem af SIND for kun 100,- for resten af året og hele 2023. Det er halv pris.

Eksisterende medlemmer kan ikke betale kontingent via tilbuddet og organisationer/firmaer kan ikke opnå rabat. Praktisk information om kampagnen udsendes til SINDs lokalformænd via mail, inden kampagnen går i gang. Fra 1. oktober kan du se mere på vores hjemmeside.