Rådgivning 70 23 27 50

Her
Familie set bagfra

Onlineudgave af SINDs nyhedsbrev: Politik | Medlemstilbud | Spisearrangementer i april | SIND søger frivillige i flere byer | Nye kurser

Nyhedsbrev

Onlineudgave af vores nyhedsbrev for dig, der er aktiv eller overvejer at blive det i SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed. Vi fortæller i dette nyhedsbrev bl.a. om: Politik | Medlemstilbud: Få gratis adgang til den nye app Parazute | Få rabat på bøger om depression, angst og stress | Spisearrangementer i april | SIND søger frivillige i flere byer | Nye kurser

Dette er onlineudgaven af SINDs nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på www.sind.dk/nyhedsbrev 

Politik: Arbejdet med 10-årsplanen for psykiatrien må ikke blive sat i stå

Regeringen nedsatte tidligere på ugen en sundhedsstrukturkommission, der skal se på fremtidens sundhedsvæsen. "Sundhedsstrukturkommissionen må ikke forsinke arbejdet for psykiatrien," understreger SIND-formand Mia Kristina Hansen. Hun efterlyser i dette indlæg bl.a. mere fokus på sammenhængen med det kommunale socialområde og på patienters rettigheder.

SIND har de seneste uger været citeret i flere medier – bl.a. DR TV Avisen, Politiken og TV 2 News – om behovet for at forbedre indsatsen for at hjælpe mennesker, der er ramt af psykiske udfordringer, og deres pårørende.

SINDs side på Facebook kan du løbende følge medieomtalen af SIND.

Medlemstilbud: Få gratis adgang til den nye danske app ”Parazute”, udviklet i samarbejde med SIND-medlemmer 

Medlemmer af SIND har hjulpet med udviklingen af en ny app til mobiltelefonen, Parazute. I medier, på Facebook og i næste SINDblad vil du gennem foråret kunne læse meget mere om den nye app, der allerede nu er tilgængelig.

Ideen med app’en er, at mennesker med psykiske udfordringer lettere kan række ud efter dialog, omsorg og støtte fra pårørende, de selv har udpeget, hvis de får det værre. Baseret på nogle få daglige manuelle registreringer følger app’en, hvordan man har det, og gør det let at inddrage netværket. Responsen fra testpersonerne, både pårørende og mennesker med psykiske udfordringer, har været positive. Ud over SIND-medlemmer har bl.a. patienter, pårørende og sundhedspersonale deltaget i udviklingen. SIND har ingen økonomiske interesser i Parazute, men landsforeningen bidrager gerne til udvikling af nye løsninger, der ikke tidligere har eksisteret.

Parazute er gratis for SIND-medlemmer. Hvis du vil prøve app’en, følger du disse tre trin:

  1. Download Parazute til din telefon. App'en er tilgængelig på både iOS og Android. Download Parazute ved at trykke på dette link på din mobiltelefon.
  2. På din mobiltelefon i app'en Parazute klikker du ”log ind” og opretter dig derefter som bruger.
  3. Når du er oprettet som bruger, kan du aktivere et gratis SIND-abonnement ved at trykke på dette link på mobiltelefonen. Herefter får du i app’en besked om, at dit gratis abonnement er oprettet.
  4. Hvis ovenstående ikke virker, kan support kontaktes på Claus@parazute.com

For øvrige brugere kommer Parazute til at koste 15 kr. pr måned eller et årligt abonnement på 99 kr. pr år. Dermed sikres det ifølge firmaet bag Parazute, at app’en hele tiden udvikles og ikke tjener penge på salg af data eller reklamer.

Medlemstilbud: Køb bøger med rabat om depression, angst og stress 

SIND-medlemmer får indtil 1. august 20 pct. rabat på to udvalgte udgivelser fra FADL's Forlag. Angiv rabatkoden sind20 ved køb via forlagets hjemmeside:

Hvad er depression?

Med bogen giver Poul Videbech et grundigt overblik over årsager, symptomer, behandlinger og forebyggelse af en psykisk lidelse, som rigtig mange kommer i kontakt med gennem livet. Bogen henvender sig til depressionsramte og deres pårørende samt alle, der gerne vil forstå sygdommen bedre.

Hvad er angst og stress?

Bogen opsummerer den nyeste viden, du skal bruge for at forstå angst og stress og de behandlinger, der er tilgængelige. Bogen behandler i 17 kapitler blandt andet stress, de forskellige angsttilstande, symptomer, årsager og forebyggelse. Bogen kan bruges som indgang til emnet for ramte og påvirkede, og den fungerer også som et letlæseligt opslagsværk om emnet.

Ud af ensomheden: Vær med, når Danmark spiser sammen i uge 17

Mellem 400.000 og 600.000 voksne oplever svær ensomhed. To gange om året inspirerer Folkebevægelsen mod ensomhed, hvor SIND er blandt medlemmerne, mange med gode oplevelser sammen med andre over et måltid mad. I april – primært uge 17 – og november kan du på foreningens hjemmeside finde spisearrangementer over hele Danmark. Du kan også selv oprette et arrangement. Flere SIND-lokalafdelinger har allerede lagt arrangementer i aktivitetskalenderen. Ses vi?

Efterlysning: SIND søger frivillige 

Vil du være aktiv i en bestyrelse? Efter flere end 50 lokale generalforsamlinger de seneste uger i flertallet af SINDs lokalafdelinger er den nye sæson nu godt i gang i hele Danmark. Enkelte steder mangler landsforeningen dog frivillige til bestyrelsesarbejdet og andre aktiviteter. Bl.a. i Svendborg, Ringsted-Sorø og Rødovre. På vores hjemmeside finder du kontaktinformation på lokale frivillige, hvis du vil høre mere om mulighederne for at være med i SIND. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte SINDs lokalafdelinger i andre byer.

Vil du være frivillig naturvens-koordinator? Du kan også være med til at opbygge en ny, spændende aktivitet: Naturven i SIND. En naturven er en frivillig, som matches med en borger, der er psykisk sårbar, og også gerne vil opsøge oplevelser i naturen. Typisk hver 14. dag. Foreløbig søger vi en frivillig koordinator, der vil være med til at igangsætte vores nye tilbud i Greve, Solrød Strand, Karlslunde og Køge. Senere følger Faxe og Stevns. Se mere på vores hjemmeside eller kontakt SIND-organisationskonsulent Marianne Riis på mr@sind.dk

SIND-kurser: Nye tilbud i kalenderen

Vi opdaterer løbende oversigten på vores hjemmeside over kommende kurser for SIND-frivillige. I april og maj kan du fx deltage i onlinekursus for nye frivillige eller være med til kurser om recovery-begrebet og om bestyrelsesarbejde.