Rådgivning 70 23 27 50

Her

SINDs nyhedsbrev - 27. februar 2020

Mød Eva - en af SINDs 25 foredragsholdere | Fond efterlyser ansøgninger | Ny fordelingsnøgle for kontingentandele i SIND | Har du husket kontingentet? | Vidste du, at jeres CVR-nummer skal fornyes?

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Mød Eva - en af SINDs 25 foredragsholdere

Eva Mosegård Amdisen voksede op i en familie med en psykisk syg forælder, og fortæller i sine SIND-foredrag om sin opvækst, og de spor den har sat på voksenlivet.

Læs mere om Eva her.

www.sind.dk/foredrag kan du møde og booke SIND-foredragsholderne. Med udgangspunkt i egne livserfaringer fortæller de om fx psykisk sårbarhed og sindslidelser, rollen som pårørende, recovery, diagnosespecifikke emner og meget mere.

SIND-foredragsholderne er alle frivillige, der stiller deres erfaringer til rådighed for alle, som vil vide mere om psykisk sårbarhed og sindslidelser.

Fond efterlyser ansøgninger

Det er bestemt ikke hver dag, at en fond henvender sig til SIND for at efterlyse flere ansøgninger. Men ikke desto mindre er det lige hvad fonden Velliv har gjort.

Velliv støtter primært lokale indsatser, og har for nyligt doneret 50.000 kr. til SIND Frederiksbergs søndagsklub, men vil altså gerne høre om flere tiltag og idéer.

Næste deadline for ansøgning er d. 29. april, men det er naturligvis en rigtig god idé at komme i gang allerede nu. I første omgang skal idéen nemlig godkendes af Velliv, inden der endeligt kan ansøges.

SINDs lokalafdelinger og aktiviteter kan søge støtte til lokale projekter på op til 50.000 kr.

Læs mere her eller kontakt udviklingskonsulent Helene Kemp på [hke@sind.dk], som gerne hjælper med sparring til ansøgningen.

Ny fordelingsnøgle for kontingentandele i SIND

I december 2019 besluttede SINDs hovedbestyrelse at ændre på fordelingen af kontingentandelene i foreningen.

Fra og med i år fordeles kontingentandelene på følgende måde:

  • For hvert almindeligt medlem, der senest har betalt 200/180 kr., får lokalafdelingen 120 kr., mens regionskredsen og landsforeningen hver får 40 kr.
  • For hvert kampagnemedlem, der senest har betalt 100 kr., får lokalafdelingen 60 kr., mens regionskredsen og landsforeningen hver får 20 kr.
  • For hvert institutionsmedlem, der senest har betalt 800 kr., får lokalafdelingen 480 kr., mens regionskredsen og landsforeningen hver får 160 kr.

Pengene udbetales fire gange om året i februar, maj, august og november, og beregnes ud fra antallet af medlemmer i lokalafdelingen d. 31. december året før.

Har du husket kontingentet?

Tirsdag d. 25. februar sendte SIND breve afsted med påmindelser om kontingentrestance.

Medlemmerne er SINDs rygrad, og jo flere vi er, jo bedre kan vi sætte et aftryk på psykiatridebatten. Derfor er det også rigtig ærgerligt, når vi bliver nødt til at udmelde medlemmer på grund af kontingentrestance.

Så hvis du har glemt at betale kontingentet, modtager du inden for de næste par dage en påmindelse med posten.

I påmindelsen er der et indbetalingskort, som du kan bruge i din netbank, men du kan allerede nu betale for dit kontingent på www.sind.dk/kontingent, hvor du kan bruge Dankort og MobilePay.

Vidste du, at jeres CVR-nummer skal fornyes?

Det er langt fra alle SINDs lokalafdelinger, der har et eget CVR-nummer. Og de der har, er måske ikke klar over, at deres CRV skal fornyes hvert tredje år.

Fornyelsen af CVR-nummeret sker via www.virk.dk og er ganske gratis, så måske skal det være et punkt på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde i din afdeling?

Det er i hvert fald en god idé at tjekke, om det er på tide med en fornyelse.