Rådgivning 70 23 27 50

Her

SINDs nyhedsbrev - 7. maj 2020

Mød Kasper – En af SINDs 26 foredragsholdere | Sekretariatet åbner gradvist op | Foreningen for børn med angst tilbyder online-kurser | Vil du være med i et online fællesskab? | 2,5 mio. til SIND | Støt SIND med MobilePay på 86 75 53

Portræt af SIND-foredragsholder Kasper Nørgaard Thomsen

Mød Kasper – En af SINDs 26 foredragsholdere

Kasper er forfatter, og har skrevet både romaner, teaterstykker og en børnebog. Men han har også været indlagt i psykiatrien flere gange og er tidligere misbruger.

I sine foredrag fortæller Kasper bl.a. om, hvordan kreativitet har hjulpet ham igennem de svære tider.

Læs mere om Kasper her.

www.sind.dk/foredrag kan du møde og booke SIND-foredragsholderne. Med udgangspunkt i egne livserfaringer fortæller de om fx psykisk sårbarhed og sindslidelser, rollen som pårørende, recovery, diagnosespecifikke emner og meget mere.

SIND-foredragsholderne er alle frivillige, der stiller deres erfaringer til rådighed for alle, som vil vide mere om psykisk sårbarhed og sindslidelser.

 

Sekretariatet åbner gradvist op

SINDs sekretariat holder til i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup. Og det er der også 34 andre organisationer der gør. Dertil kommer husets personale i drift, kantine, mødecenter, IT-afdeling og rengøring.

Det bliver til en hel del mennesker, og derfor er man nødt til at være meget opmærksom i tider som disse. Huset har derfor også været lukket under coronakrisen, og der, hvor det kunne lade sig gøre, har folk arbejdet hjemme.

Onsdag d. 6/5 holdt organisationernes og husets ledere videomøde, hvor der blev lagt en plan for en gradvis genåbning af huset.

For SINDs sekretariat betyder det, at vi indtil videre arbejder i skiftehold, som veksler mellem hjemmearbejde og arbejde på kontoret.

SINDs hovedtelefon (3524 0750) og –mail (landsforeningen@sind.dk) er naturligvis åbne som hidtil, og alle medarbejdere kan træffes på tjenestemobiler og mails, som du kan finde her.

Husets mødecenter er dog fortsat lukket, og antallet af gæster på kontorerne i huset skal holdes på et absolut minimum.

 

Foreningen for børn med angst tilbyder online-kurser

Angst og bekymring blandt børn og unge kan være ekstra voldsom i en tid, hvor intet er, som det plejer at være, og mange forældre mangler lige nu værktøjer til at hjælpe deres børn med at håndtere angsten.

Den hjælp fås fremadrettet via online-platformen Zoom, da TrygFonden støtter Foreningen for børn med angst til udvikling og afvikling af online forældrefællesskabsworkshops, afholdelse af et online-stormøde og udarbejdelse af en guide til forældre.

Velliv Foreningen støtter derudover foreningen med at afholde ekstra online-workshops, og hjælp til platformen Zoom.

Du har altså mulighed for at tale med ligesindede forældre om egne erfaringer med at skabe rammer i en svær tid. Håbet er, at man kan inspirere hinanden til nye måder at agere på, og ikke mindst skabe et trygt sted til at tale om det, der er vanskeligt.

Indholdet på alle workshops er ens. Du vælger bare den dato og det tidspunkt, der passer dig bedst. Og hvis du har lyst til at være med flere gange, er du naturligvis velkommen.

Du behøver ikke være medlem af Foreningen for børn med angst, men der er begrænsede pladser. Så skynd dig at melde dig til her.

 

Vil du være med i et online fællesskab?

Har du lyst til at prøve af, om et online-fællesskab er noget for dig? I små fællesskaber kan du og to til tre andre dele oplevelser og interesser med hinanden eller lære noget nyt sammen. Det kunne være litteratur, madlavning eller noget helt andet.

Det eneste, du skal gøre for at være med, er at sende en mail til sindnettet@gmail.com, så matcher vi dig med andre, der har samme interesser. Når fællesskabet er samlet, modtager du en mail med et link, som du kan benytte til første møde.

Hvis du (eller en du kender) er interesseret i et online-fællesskab, så kontakt koordinator, Julie Bock Andersen, som hjælper dig med at finde ud af, hvilke online-fællesskaber, der passer med dine interesser.

Vær opmærksom på, at du som udgangspunkt kun melder dig til projektet indtil slutningen af juni.

Julie kan kontaktes på sindnettet@gmail.com eller tlf. 5360 2200.

Fællesskaberne er støttet af TrygFonden.

 

2,5 mio. til SIND

Som følge af en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Alternativet vil en række organisationer, som beskæftiger sig med sårbare og udsatte grupper, modtage økonomisk hjælp ifm. coronakrisen.

SIND er blandt de udvalgte organisationer.

Således er SIND blevet bevilget 1,5 mio. kr., der skal gå til indsatser for børn i familier med psykisk sygdom. Pengene skal gå til terapi, rådgivning og støtte til børn og unge, hvis forældre er ramt af psykisk sygdom.

Derudover er SIND blevet bevilget 1 mio. kr., som skal styrke vores rådgivningskapacitet.

Vi naturligvis rigtig glade for de dejlige nyheder.

I skrivende stund har SIND endnu ikke modtaget bevillingsskrivelsen, hvilket betyder, at det endnu ikke kan besluttes, hvordan vi skal fordele pengene.

Så snart vi har modtaget en bevillingsskrivelse, vil vi tage stilling til hvordan pengene skal anvendes/fordeles.

Vi håber selvfølgelig på, at processen kan gå relativt hurtigt og smertefrit, og glæder os imens vi venter.

Sidste nyt er, at vi kan forvente en bevillingsskrivelse i løbet af “et par uger”.

 

Støt SIND med MobilePay på 86 75 53

I disse dage gør mange af SINDs medlemmer et kæmpe stykke arbejde for at holde humøret oppe hos mennesker med psykisk sårbarhed og deres pårørende. Bl.a. ved at foretage opmuntrende telefonopkald, hjælpe til med indkøb og oprette forskellige fællesskaber online.

Du kan også hjælpe.

Fx kan du samle penge ind og både nemt og hurtigt donere beløbet til SIND ved at bruge MobilePay på din telefon. På den måde er du med til at gøre en vigtig forskel og støtte SINDs arbejde.

 

Sådan gør du

  • Download app'en MobilePay til din smartphone
  • Indtast beløbet, du ønsker at donere til SIND, og send til modtager: 86 75 53
  • Beløbet vil herefter blive trukket fra det betalingskort, som du har tilknyttet MobilePay

 

Få skattefradrag

Ønsker du skattefradrag for din donation via MobilePay, er det vigtigt, at du skriver dit cpr-nummer i feltet "Tilføj kommentar" inden du godkender betalingen. SIND behandler dit CPR-nummer fortroligt.

Har du ikke MobilePay, kan du udfylde formularen Giv et bidrag på SINDs hjemmeside.

 

Hvis du gerne vil være medlem

Hvis du vil melde dig ind i foreningen skal du ikke bruge ovenstående nummer. Vi kan nemlig ikke se, om din indbetaling via nummeret drejer sig om et medlemskab, og vi skal bruge nogle flere oplysninger for at melde dig korrekt ind.

Hvis du gerne vil betale for et medlemskab via MobilePay skal du derfor bruge formularen Bliv medlem på hjemmesiden.

Udfyld formularen med dine oplysninger og under ”Valg af betalingsform” angiver du ”Kort eller MobilePay”.

Når du har klikket på ”Gå til betaling” bliver du sendt over til vores betalingsløsning, hvor du skal udfylde din adresse og bekræfte din betaling.

Efterfølgende modtager du en velkomstpakke med posten, og vil fremover modtage SINDbladet seks gange om året.