Rådgivning 70 23 27 50

Her
SIND-formand Mia Kristina Hansen - video om 10-årsplan for psykiatrien

(Video) Endelig: Forhandlinger om 10-årsplanen!

SIND: 10-årsplanen for psykiatrien skal rumme langsigtede løsninger og målbare mål. Se mere herunder og i videoen med SIND-formand Mia Kristina Hansen

Onsdag den 24. august begynder sundhedsministeren og partierne endelig forhandlingerne om en 10-årsplan for psykiatrien. Det er på tide. Lad os nu holde dem godt fast. Lad os insistere på, at vi ikke vil have en politisk hovsa-løsning, der er præget af dårlig valgkamp, men er en rigtig løsning præget af indsigt, faglighed og erfaringer fra psykiatribrugerne og deres pårørende. Vi vil have nytænkning.

Der er brug en plan med en bred politisk opbakning, som tager udgangspunkt i en række ambitiøse og bindende mål, der forpligter en kommende regering - uanset hvem, der sidder i regering. Mål, som der følges op på år for år. Hvis man kan det for klimaindsatsen og mange andre områder, så kan man også for den mentale sundhed.

Vi ønsker en plan, der:

  • Behandler os som hele mennesker og sikrer sammenhænge for den enkelte før, under og efter et forløb.
  • Ligestiller psykisk sygdom og fysisk sygdom, uanset om det handler om økonomiske ressourcer, behandlingsindsats, ventelister eller opfølgning.
  • Bruger mindre tvang, har færre genindlæggelser, forkorter ventelister, anvender mindre medicin, men mere samtale, og mindre overdødelighed.
  • Tror på, at man kan komme sig af psykisk lidelse og støttes til at komme videre - fri af fattigdom og ensomhed mod uddannelse, arbejde og fællesskaber.

Lad os kræve det af politikerne. Det er for dyrt at lade være.

Læs mere om SINDs aktuelle fokuspunkter i landsmødeudtalelsen på vores hjemmeside her.

(Videoen ligger også på SINDs side på Facebook, hvor du er meget velkommen til at dele, like eller kommentere)

Emne

Kontakt

Foto af Mia Kristina Hansen

Mia Kristina Hansen

Formand i SIND
3089 5804