Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem

Fakta, foldere og foredrag om psykiske sygdomme (sindslidelser)


Ønsker du mere viden om psykiske sygdomme? På disse sider kan du læse mere om diagnoser, om dine rettigheder og om nogle af eksemplerne på, hvordan SIND argumenterer politisk for forbedringer af psykiatrien i Danmark.


Baggrundsviden og brochurer

Det skal være nemt for sindslidende og pårørende at orientere sig om de vigtigste sygdomstyper. Derfor har vi vores sider om psykiske diagnoser samlet en oversigt over de mest almindelige sindslidelser. Vi har prøvet at skrive teksterne på forståeligt dansk og oversætte mest muligt af lægesproget til almindelige ord. Teksterne indeholder ikke omtale af behandlingsmuligheder.

De fleste af sygdomsnavnene kender du utvivlsomt. Andre er måske nye for dig. Både de fleste gammelkendte navne og de nye hører hjemme i WHOs internationale diagnosesystem ICD-10.
Men her på siderne bruger vi både gammelkendte og nye sygdomsnavne. Da der er ca. 450 psykiatriske diagnoser, har vi valgt kun at omtale de mere almindelige sindslidelser. 

Du kan også downloade eller få tilsendt informationsmaterialer fra SIND. 

Rettigheder 
Livet med en sindslidelse eller psykisk sårbarhed byder ofte på udfordringer med meget andet end symptomer. Beslutninger om fx behandling, hjælp eller økonomi kan også være krævende at følge med i og påvirke, mens man fokuserer på at få det bedre. SINDs landsformand Knud Kristensen og Ellen Margrethe Basse har i Psykiatrihåndbogen sammenfattet de væsentligste paragraffer i lovgivningen. Samtidig beskriver de udførligt den enkeltes rettigheder. Læs her mere om bogen, der foreløbig er udkommet i 15.000 eksemplarer.

Foredrag og formidling
Ønsker du dialog eller foredrag om sindlidelser, er du velkommen til at kontakte nærmeste SIND lokalafdeling eller vores foredragsholdere.


SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND