Til forsiden
Printvenlig side
Login
LinkedIN
Facebook
Twitter
Email
Støt SIND
Bliv medlem
SIND Sommerhøjskole 2016

Indtil næste SIND Sommerhøjskole kan du her på siden læse en beretning og se billeder fra sommerhøjskolen 2016. 

Beretningen blev skrevet af  Birgithe Veistrup-Petersen, aktiv i SIND på flere poster og engageret i sommerhøjskolen. Hun rapporterede løbende, hvordan dagene forløb under opholdet. 

Hvis du vil læse om tidligere år, kan du finde artiklerne fra SINDbladet ved at klikke her

SINDs Sommerhøjskole er udviklet i samarbejde mellem SIND og Brenderup Højskole, som også dannede rammerne for opholdet i år.

Højskoleopholdet varede en uge, og målet med opholdet var først og fremmest at kunne tilbyde medlemmerne et godt og inspirerende afbræk fra hverdagen.Birgithe Veistrup-Petersen skrev om opholdet 2016:

De første dage:

Vi havde aktiviteter i temagrupper, blandt andet med pileflet, hvor der var stor koncentration om at flette en stor fugl. En recovery-gruppe arbejdede med, hvad man kan bruge sit netværk til, samt hvilke drømme, ønsker og mål, man kan have for sit liv. En sanggruppe skabte hyggelig stemning og kunne høres langt væk.

 

Mads Trier Blom, også kaldet ”Linedanseren”, holdt foredrag om sit liv med bipolar lidelse og manio-depression. Hans rejse mod at komme sig har været hård, men i dag lever han blandt andet af at dele sine erfaringer med andre, hvilket kan give håb til rigtig mange. Han pointerer sin undren over, at flere og flere får psykisk sygdom, og hvilken rolle samfundet spiller i den forbindelse.

 

Mads er en sød og fandenivoldsk fyr, er gift og har to børn. Han forklarer fx sine manier som en stærk forelskelse. Han har, mens han har været syg, købt små designerlegehuse for 75.000 kr. og har villet leje Planetariet for at holde et større arrangement med foredrag.

Han fortæller også om en mand, han mødte og faldt i snak med. Mads fortalte: ”Jeg er bipolar. Og uddannet fysioterapeut og holder foredrag om det”. Hvortil den anden sagde: ”Jeg er psykolog og også bipolar”. Mads sagde: ”kan man det?” Psykologen sagde: ”ja”.

 

For at komme sig er det vigtigt at passe sin søvn, at lære om sin sygdom (psyko-edukation), at skabe og tro på håb – muligheden for at få det bedre. ”Acceptér ikke at komme i lægernes diagnosekasser, for vi mennesker er SÅ forskellige,” lyder det fra Mads.

 
 

 

 

Sommerhøjskolen 2018

Den 24.-30. juni løber SINDs Sommerhøjskole 2018 af stablen på Brenderup Højskole på Fyn.  I årevis har Sommerhøjskolen været et meget populært ferietilbud, og interessen har igen i år været stor.

Ugen rummer mange spændende tilbud som foredrag, aktiviteter og værksteder, og der vil være musikalske morgensamlinger, bålhygge under bøgen og smukke motionsmuligheder.

Læs mere om programmet på Brenderup Højskoles hjemmeside.
 
SINDs repræsentanter:
Leni Grundtvig Nielsen, lenigrund10b@gmail.com, tlf. 4241 0034
Jens Ibsen, ibsenjens@gmail.com, tlf. 2327 0034

Brenderup Højskole, Stationsvej 54, 5464 Brenderup
Tlf. 64442414, Mail: 
kontor@brenderuphojskole.dk.
Tirsdag-onsdag:
Kursisterne laver brainstorm og nedfælder ønsker og ideer til netværksgrupper for at kunne holde kontakten med hinanden fremover.
Der er forslag om en spillegruppe, hvor man mødes ved skakbrættet, om et spil backgammon, et kortspil eller måske laver en poolturnering. En sundhedsgruppe, hvor man ser på mulighederne for at få bedre fysisk og mental sundhed gennem kost, motion og næringsstoffer. Og derudover kunne en nørklegruppe, en motionsgruppe, en læsegruppe, samt en tv-fodboldkampgruppe blandt andet være ideer til givende fællesskaber.
Vi drøfter, hvordan man lokalt kommer i gang.

Livsfortællings- og recovery-gruppen deler fascinerende historier fra barndommen.

Tirsdag er der også debat mellem SINDs landsformand, Knud Kristensen, og folketingspolitiker og psykiatriordfører fra Enhedslisten, Peder Hvelplund, om aktuelle psykiatriområder. Om aftenen bliver der hygget med underholdning fra et cirkusteater. Der er gøgl, sange, sort humor og masser af grin. 

Onsdag er der heldagsudflugt på programmet – til Geografisk Have i Kolding med smukke blomster, bl.a. en kæmpe rund rosenhave og stort væksthus. Skønne omgivelser at gå rundt i, sanse og slappe af i.

Vi har spurgt nogle af deltagerene, hvad de synes om at være på sommerhøjskole med SIND. Her er nogle af svarene:

Lene: ”Det er smaddergodt og spændende at være med, og også lidt overvældende. Jeg er på højskole for første gang i mit liv. Jeg oplever en fantastisk åbenhed, og det virker nemt at komme i kontakt med andre. Jeg kunne godt forestille mig, at det var muligt at skabe venskaber undervejs.”

Thomas: ”Jeg synes, stemmetræningsgruppen, jeg er med i, er god, fordi man lærer sig selv bedre at kende. Vi står og siger lyde og tager kroppen med. Nogle grimme og dyriske lyde. Vi har ligget ned og grinet sammen! Vi arbejder med følelser af sorg, vrede, glæde og sensualitet.”

Kim, som har deltaget i SIND Sommerhøjskole flere gange før: ”Det er et godt sted at være. Det er et fristed, et afslapnings- og afstressende sted.”De sidste dage

Der bliver koncentreret arbejdet frem mod fredagens store udstilling, hvor alle kursister skal se resultatet af hinandens indsats. 

I stemmetræningsgruppen fortæller deltageren Anna: ”Vi har sagt lyde, vi slet ikke vidste, vi havde i os. Vi har lært at omsætte følelser til bevægelse og lyd, fx arbejdet med lyden for vrede. Både enkeltvis og på én gang. Når læreren tør, tør vi andre også.”

I piletfletgruppen sagde en deltager: "Jeg ville gerne lave noget praktisk. Det er dejligt at lære nye teknikker, og man går og får ideer og beundrer de andres ting og siger: "Hvor er det flot"! Hænderne bliver beskidte, og det er fysisk hårdt, så man SVEDER."

I livsfortællingsgruppen delte kursisterne gode kerneoplevelser fra barndommen. Én var som syvårig god til at kaste med kniv og fik stor respekt af de andre børn, når de legede. En anden huskede barndommens mange timer udenfor med fællesleg og masser af gode påfund.

Som et billede på at komme på højskole med SIND, sagde Karen Magrethe og Anna: ”Det er, som at komme ind i en tryghedsboble. Man kan være sig selv i et fællesskab, i en helt gennemsigtig boble. Og selvom vi har været på udflugt, er vi stadig i den dejlige boble i det univers. Man kan ikke se den, men vi kan mærke den."

Sommerhøjskolens finale var en fremvisning af resultaterne fra ugens arbejde i værkstederne. Hvorefter der blev holdt en stor afslutningsfest.

 

SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND