Rådgivning 70 23 27 50

Her

(2018) Nyskabende psykiatriansat med 5.500 Facebook-venner og følgere får SINDs Samfundspris

Samfundsprisen fra SIND – landsforeningen for psykisk sundhed – der uddeles hvert tredje år, gik i år til en særlig medarbejder i Region Hovedstadens Psykiatri. Projektleder Søren Magnussen skaber helt særlige oplevelser for psykiatriske patienter på lukkede sengeafsnit under Psykiatrisk Center København. SIND håber, at ideen kan blive udbredt til hele Danmark.

Søren Magnussen. Modtager af SINDs samfundspris 2018

Søren og 20 frivillige skaber håb og hygge på fire psykiatriske sengeafsnit i København.

Dagligdagen er ofte monoton på psykiatriske afdelinger i Danmark. Men med Søren Magnussens projekt ”Frirum i psykiatrien” brydes monotonien med aktiviteter som fx musik, maleri, spil, kagebagning, havearbejde og meget, meget mere.

SIND fremhæver, at projektets mange forskellige aktiviteter bringer aktivitet, glæde og håb ind på afdelingerne. Derudover nuancerer Søren Magnussen flere gange dagligt omverdens billede af hverdagslivet på de lukkede psykiatriske afdelinger. Foreløbig følger 5.500 med på Facebook.

Søren Magnussens projekt har engageret mange mennesker udenfor de lukkede psykiatriske sengeafsnit, der gerne vil være med til at give håb til nogle af de allermest syge. Fx har flere end hundrede musikere stillet eller lovet at stille gratis op til de to ugentlige koncerter på de lukkede afdelinger. Andre hjælper med planter til haverne, hunde der skal luftes eller garn til strik og hækling. Aktiviteterne drives af ansatte og af patienter, der har fundet kræfter til at hjælpe andre.

SINDs landsformand Knud Kristensen siger:

Søren har bogstavelig talt formået at finde ind til det smukke og det dejlige i de mennesker, han møder. Søren har på fornem vis forstået at formidle de mange solstrålehistorier til en meget stor og særdeles bred kreds af danskere, der følger, liker og nyder de mange opslag på Facebook, hvorigennem Søren giver et indblik i livet på afdelingerne. Selvom tonen altid er lys og munter, fornemmes alvoren også, og ingen lades i tvivl om de smerter, der også udleves på de psykiatriske afdelinger. ...
Knud Kristensen

SINDs Samfundspris gik i 2015 til tv-værten Anders Lund Madsen.

Yderligere oplysninger:
Se kontaktinformation på presseområdet på SINDs hjemmeside
Se mere information på Søren Magnussens side på Facebook.
 

Pressefoto kan downloades frawww.sind.dk/samfundspris