Rådgivning 70 23 27 50

Her

Nyhedsbrev - 1. oktober 2020

SINDs medlemskampagne 2020 er skudt i gang – er jeres frivillige også medlemmer? | Nyt SINDblad udkommet: Miljøministeren i bare fødder, en tv-stjernes karriereskifte og en rund SIND-fødselsdag | Sårbare Samtaler 2020 | Er Danmarks mest fantastiske frivillige i din lokalafdeling? | Invitation til psykiatridagene om angst og autisme hos børn og unge | Aflysninger af lokale arrangementer

SINDs medlemskampagne 2020 er skudt i gang – er jeres frivillige også medlemmer?

Som du sikkert ved, kan man mellem d. 1. oktober og 31. december blive medlem af SIND for kun 100 kr. Og så er man medlem resten af 2020 og hele 2021.

Normalt koster det 200 kr. om året at være medlem, så det er altså et godt stykke under halv pris.

Som du nok også ved, forventes det at man som frivillig i SIND også melder sig ind i foreningen. Og det giver god mening, for jo flere medlemmer din lokalafdeling har, jo flere penge har I til at lave aktiviteter, arrangementer, ture og meget mere.

Så lige nu er der altså rigtig god grund til at melde sine frivillige ind i foreningen, hvis de ikke allerede er medlemmer.

Så nemt er det:

I skal bare bruge en smartphone eller en computer med internetforbindelse til at gå ind på www.sind.dk/medlem. Her kan man betale med kort og MobilePay – eller få et indbetalingskort tilsendt, hvis man hellere vil dét.

Og så bliver man først opkrævet kontingent på 200 kr. i 2022. Nemmere kan det næsten ikke være.

 


 

Nyt SINDblad udkommet: Miljøministeren i bare fødder, en tv-stjernes karriereskifte og en rund SIND-fødselsdag

SINDbladet oktober er netop udkommet. Vi fortæller bl.a. om et nyt samarbejde mellem Miljøstyrelsen og SIND, der skal åbne naturen for flere danskere, om Thomas Myginds rejse fra tv-vært til smilerynkeeksportør og om en SIND-foredragsholders udfordringer med diagnosen bipolar og om, hvordan han nu bruger sine egne erfaringer til at hjælpe andre. I anledning af SINDs runde fødselsdag til november tager vi også et dyk ned i SINDs historie.

Du kan læse bladet her.

 


 

Sårbare Samtaler 2020

Center For Social Nytænkning afholder hvert år Sårbare Samtaler i Aarhus, hvor man kan få viden, inspiration, debat og oplæg om mange forskellige aspekter af psykisk sårbarhed.

Arrangementet afholdes i Aarhus d. 23-25. oktober, der er gratis entré og alle er velkomne.

I år vil der bl.a. være oplæg fra SINDs formand, Knud Kristensen, og SIND-foredragsholder Jette Boe.

Læs mere her.

 


 

Er Danmarks mest fantastiske frivillige i din lokalafdeling?

I år har været et unikt år for frivillige i Danmark. Da hele landet lukkede ned, gik frivillige nye veje for at blive ved med at gøre en forskel – og det skal de hyldes for!

Den 26. november kårer Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse derfor årets Fantastiske Frivillig. Det sker ved et arrangement hos Røde Kors i København, og det er nu muligt at indstille frivillige til prisen.

Blandt alle de indstillede udvælger en jury 10 fantastiske frivillige, der især fortjener at blive hyldet for deres indsats. Vinderen bliver kåret til et arrangement den 26. november hos Røde Kors i København og får en præmie på 25.000 kr. sponsoreret af Coop. Præmien udbetales til den forening, hvor den frivillige er aktiv.

Du kan indstille frivillige til prisen fra d. 14. september til 1. november på www.fantastiskefrivillige.dk.

 


 

Invitation til psykiatridagene om angst og autisme hos børn og unge

Der ses en betydelig stigning blandt børn og unge, som henvises til psykiatrisk udredning og behandling i Danmark. Autismespektrumforstyrrelser og angst er begge diagnoser, som langt flere børn og unge diagnosticeres med i dag, sammenlignet med for bare 20 år siden. På efterårets psykiatridage går vi i dybden med årsagerne til denne stigning og bliver klogere på, hvilken betydning diagnoserne får i et børne- og ungdomsliv. Begge kursusdage består af oplæg fra blandede faggrupper, som kommer med forskellige vinkler på psykisk sygdom i målgruppen.

Og som altid på psykiatridagene vil de faglige oplæg blive krydret med beretninger fra personer, der selv har haft diagnoserne tæt inde på livet.

Psykiatridagene afholdes i Vejle og København hhv. d. 25. og 26. november samt 3. og 4. december.

Du kan se programmet for Vejle her og København her.

 


 

Aflysninger af lokale arrangementer

Hvis I aflyser et arrangement – fx grundet corona – så husk hurtigst muligt at orientere sekretariatet. Det giver os mulighed for at nævne aflysningen i SINDs aktivitetskalender og på Facebook, hvis arrangementet er nævnt under begivenheder på den landsdækkende side.

Dermed forebygger vi, at deltagere forgæves møder frem til et aflyst arrangement.

Aflysninger sendes til hjemmeside@sind.dk.