Rådgivning 70 23 27 50

Her

Nyhedsbrev for dig der er aktiv i SIND - 27. marts 2020

SIND og coronavirus | Online kurser fra Ingerfair og Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) | Kræftens Bekæmpelse søger SINDmedlemmer til telefoninterview | Forkerte oplysninger om Psykiatritopmøde 2020

SIND og coronavirus

For at begrænse coronasmitte indførte regeringen som bekendt en række restriktioner for uge 12 og 13 (d. 16.-29/3-2020), som var:

  • Offentlige institutioner lukkes
  • Arbejdspladser bør sende medarbejdere hjem, hvor de kan
  • Møder med over 100 deltagere forbydes og al unødig mødeaktivitet frarådes
  • Anvendelse af kollektiv trafik bør minimeres, især i myldretiden

Senere er det også blevet til, at forsamlinger på over 10 personer skal undgås.

Og nu gælder alle disse begrænsninger også i uge 14 og 15, altså helt hen til og med 2. påskedag, mandag d. 13/4.

Derfor skal al aktivitet i SIND også begrænses på samme måde i hele perioden. Og vi opfordrer allerede nu til, at man indstiller sig på at begrænse aktiviteten med medlemsarrangementer, bestyrelsesmøder m.m. i hele april 2020.

Aflysninger bedes meddelt til hjemmeside@sind.dk, også selv om de pågældende arrangementer evt. ikke fremgår af hjemmesiden.

Centralt sker der følgende i SIND:

SINDs sekretariat i Høje Taastrup
I uge 14 fungerer SINDs sekretariat som i uge 12 og 13, men ved hjælp af medarbejdere, der arbejder hjemme det meste af tiden. Sekretariatet kan kontaktes både telefonisk og elektronisk, men en række serviceydelser vil ske mere langsomt end normalt. Der kan ikke holdes møder i DH-huset.

I hele uge 15 (påskeugen) er sekretariatet lukket, men kan kontaktes på landsforeningen@sind.dk eller tlf. 3524 0750 som hidtil. Derudover kan sekretariatsmedarbejderne kontaktes på mail og tjenestemobiler. Klik her for kontaktoplysninger.

Sekretariatet sender stadig fysisk post afsted, såsom fx velkomstbreve til nye medlemmer og ekspedition af bestillinger, men der kan opstå forsinkelser.

SINDs landsdækkende telefonrådgivning (DLT)
DLT er opretholdt, men rådgiverne arbejder i høj grad hjemmefra, og ventetid kan forekomme.

I påsken er åbningstiderne:

  • Skærtorsdag d. 9/4: 17-22
  • Langfredag d. 10/4: 17-22
  • Påskelørdag d. 11/4: Lukket
  • Påskesøndag d. 12/4: 17-22
  • 2. påskedag d. 13/4: 17-22

SIND Københavns psykologrådgivning er p.t. blevet en del af telefonrådgivningen, som normalt kun drives af rådgivningerne i Aarhus, Odense og Hillerød.

SINDs bisiddere
SINDs bisiddere tager stadig ikke møder, og det gælder nu frem til og med 2. påskedag.

SINDs kurser
For kurserne i bestyrelsesarbejde blev fire af de fem kurser i marts udskudt. Nu udskyder vi også kurserne i SIND-uddannelsen (om vanskelig adfærd), som skulle være holdt 18/5-2/6-2020. Alle kurserne holdes senere. Der kommer en ny kursusplan efter påske.

SINDbladet
Bladet udkommer som planlagt d. 1/6, men det vil være en forkortet udgave.

Folkemøde på Bornholm d. 11.-14/6
Hvis Folkemødet gennemføres, så deltager SIND som vanligt. Men vi har en stærk formodning om, at Folkemødet inden længe aflyses.

SINDs hovedbestyrelse (HB)
HB afholder sit planlagte møde lørdag d. 20/6. Måske udvides mødet til et todagesmøde, men dette er endnu ikke besluttet.

SINDs sommerhøjskole d. 21.-27/6
Der er ikke nogen planer om at aflyse sommerhøjskolen.

Regionalt
Generalforsamlingerne i SIND Midtjylland, Nordjylland, Sjælland og Syddanmark er aflyst, og man skal ikke regne med, at de afholdes i april eller maj. SIND Hovedstaden afholdt generalforsamling d. 7/3. 

SIND Syddanmark har meddelt, at de arbejder med d. 16/6 som dato for generalforsamling.

Lokalt
SIND Skolerne i Aalborg er lukket for fysisk undervisning, og det gælder nu frem til og med 2. påskedag.

Daghøjskolen prøver med digital undervisning.

Lilleskolen for voksne i Odense er lukket til og med 2. påskedag.

SIND-huse, væresteder, klubber er typisk lukket til og med 2. påskedag.

SIND-nettene/besøgsvenner har typisk lukket for de fysiske besøg, men mange steder ringer man i stedet til de pågældende.

Derudover
Vi opfordrer allerede nu generelt til, at lokalafdelinger afstår fra både medlemsarrangementer og bestyrelsesmøder i hele april 2020.

SINDs sekretariatet vil snarest skrive ud til lokalformændene, for at høre nærmere om hvordan det står til derude og komme med ideer til medlemskontakt.

 

Online kurser fra Ingerfair og Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA)

Selvom det meste af landet er lukket ned pga. coronavirus, så kan det heldigvis sagtens lade sig gøre at styrke sine kompetencer.

Hos Ingerfair kan du fx se virtuelle oplæg om frivilligstrategier og ledelse af frivillige, og hos CFSA kan du deltage i et webinar om ledelse af frivillige i en krisesituation som fx den nuværende coronakrise.

Hvis du vil vide mere om online kurser hos Ingerfair, så klik her.

Hvis du vil vide mere om online kurser hos CFSA, så klik her.

 

Kræftens Bekæmpelse søger SIND-medlemmer til telefoninterview

Nu kan du deltage i en interviewundersøgelse for Kræftens Bekæmpelse over telefonen. Målgruppen er kvinder i alderen 23-64 år, som bor i Region Hovedstaden og er nuværende eller tidligere psykiatribrugere. 

Tjek (screening) for livmoderhalskræft
Kvinder i alderen 23-64 år inviteres regelmæssigt til screening for livmoderhalskræft. Undersøgelsen foregår hos egen læge, som laver en gynækologisk undersøgelse og tager en celleprøve fra livmoderhalsen. Via E-boks bliver kvinder i alderen 23-49 år inviteret hvert tredje år, og kvinder over 50 år hvert femte år.

Regions Hovedstadens tilbud om HPV-test hjemme
For nogle kvinder er det svært eller umuligt at få foretaget en gynækologisk undersøgelse. I Region Hovedstaden kan kvinder med fysiske og/eller psykiske udfordringer derfor blive undersøgt med en HPV-test hjemme eller hos egen læge. Man vil derfor gerne undersøge, hvordan man bedst muligt kommer ud med information om HPV-test hjemme, og det går Kræftens Bekæmpelse derfor i gang med.

Hvad går interviewundersøgelsen ud på?
Kræftens Bekæmpelse skal i gang med at interviewe kvinder i alderen 23-64 år. Telefoninterviewet varer en times tid og foregår i dagtimerne eller sen eftermiddag.

Interviewet vil kredse om, hvorfor man får taget en celleprøve hos lægen, og hvorfor man måske ikke gør, og Kræftens Bekæmpelse vil også gerne høre din mening om Region Hovedstadens tilbud om HPV-test hjemme. Herunder, om en hjemmetest kan gøre det nemmere at blive undersøgt. Og endelig vil interviewet handle om Region Hovedstadens udkast til nyt informationsmateriale samt det prøvesæt, der bruges til testen.

Vil du være med?
Hvis ovenstående har interesse, er du velkommen til at kontakte antropolog og specialkonsulent hos Kræftens Bekæmpelse, Ann-Britt Kvernrød på abk@cancer.dk eller tlf. 3525 7535.

Kræftens Bekæmpelse har allerede interviewet en række kvinder med fysisk funktionsnedsættelse. og i den forbindelse udarbejdet en rapport, som kan læses her.

 

Forkerte oplysninger om Psykiatritopmøde 2020

I sidste nyhedsbrev skrev vi, at Psykiatritopmøde 2020 afholdes d. 5/10. Det er naturligvis forkert. Psykiatritopmødet afholdes som altid den første lørdag i oktober, og i år er det d. 3/10.

Ligeledes bragte vi også oplysninger om arrangementer i ugen op til Psykiatritopmødet. Disse var også forkerte, da der var tale om arrangementer, som blev afholdt i 2019.

Vi beklager forvirringen og bekræfter endnu en gang, at Psykiatritopmøde 2020 bliver lørdag d. 3/10-2020.