Rådgivning 70 23 27 50

Her

Nyhedsbrev for dig, der er aktiv i SIND, 5. september 2019

Lokalpuljen: Ansøgningsfristen nærmer sig | Står I og mangler et mødelokale? | Invitation til morgenmøde: "Gør det gode liv til målet"

Lokalpuljen: Ansøgningsfristen nærmer sig

Så er det snart ved at være sidste udkald, hvis din lokalafdeling eller regionskreds skal søge om midler til det handicappolitiske arbejde. Den 20. september 2019 er der nemlig ansøgningsfrist til Lokalpuljen.

Puljen, der administreres af Danske Handicaporganisationer, står for at uddele 4,3 millioner kroner, der kan gå til initiativer inden for det handicappolitiske felt eller til aktiviteter, der har til formål at styrke det handicappolitiske arbejde.

Da deadline nærmer sig,  kan det måske være svært at nå at skrue en aktivitet eller et projekt sammen. Du behøver dog ikke at opfinde den dybe tallerken, men kan i stedet nøjes med at "kigge naboen over skulderen".

Danske Handicaporganisationer udbyder nemlig fire kurser inden for det handicappolitiske arbejde, som der kan søges penge til:
 

  • Få indflydelse i kommunen
  • Bliv klædt på som repræsentant for DH
  • Sæt dagsordenen i den lokale presse
  • Sociale medier som strategisk redskab

Læs mere om Lokalpuljen her 

Står I og mangler et mødelokale...

Så er der mulighed for at bruge lokalerne i Danske Handicaporganisationers hus i Høje Taastrup. Huset råder over både store og mindre mødelokaler, hvor der også kan bestilles kaffe og te samt øvrig forplejning. Der er alle tænkelige handicapfaciliteter, og så er det tæt på Høje Taastrup Station.

Bestilling af lokale
Ønsker I at bestille et mødelokale, skal I sende en e-mail til SINDs receptionist og administrative medarbejder, Jakob Clausen, senest dagen før klokken 11.00 på jc@sind.dk, hvor I skriver tidspunkt for lokaleleje, samt hvor mange mennesker I kommer til mødet.

Det er forskelligt, hvor meget det koster at leje et mødelokale. Det kommer an på, om det er i hverdage mellem 8 og 16, eller om det er efter klokken 16 og i weekender.

Bestilling af forplejning
Tidsfristen for bestilling og ændring af forplejning til en hverdag (mandag til fredag) er to hverdage før inden kl. 11:00 (det er faktisk 2½ hverdag inden arrangementet).

Tidsfristen for bestilling af forplejning i en weekend (lørdag og søndag) er syv dage før inden kl. 11:00. Det vil i praksis sige at du skal have bestilt din forplejning til en kommende weekend fredagen før.

I tilfælde af aflysninger skal vi vide det så hurtigt som muligt. Det kan koste penge at aflyse for sent.

For mere information om bestilling af lokaler eller forplejning samt priser og menu kontakt SINDs receptionist og administrative medarbejder, Jakob Clausen på jc@sind.dk eller på 35 24 07 50 i tidsrummet 10:00 til 14:00 på hverdage og 10:00 til 13:00 om fredagen.

Invitation til morgenmøde: "Gør det gode liv til målet"

Hvis du interesserer dig for det socialpolitiske område, har du her en unik mulighed for at komme med til et morgenmøde, hvor handicapbevægelsen præsenterer sin nye socialpolitik med navnet "Gør det gode liv til målet".

Torsdag den 10. oktober fra klokken 08:00 til 10:00 slår Danske Handicaporganisationer (DH) dørene op for arrangementet, som finder sted hos TV-Glad i Københavns nordvestkvarter.

34 handicaporganisationer under DH har været med til at udforme politikken, der består af 31 konkrete forslag til, hvordan livskvaliteten for handicappede kan blive forøget - med andre ord: Hvordan man gør det gode liv til målet.

Det første spadestik til den nye socialpolitik blev gravet allerede for to år siden på et repræsentantskabsmøde i DH. Her blev det besluttet, at der skulle udformes en ny socialpolitik, og her var det vigtigt, at handicaporganisationerne var med i udviklingsprocessen.

Der er derfor blevet nedsat en arbejdsgruppe af 15-20 repræsentanter fra handicaporganisationerne, ligesom der er blevet afholdt medlemsmøder, hvor repræsentanter fra bl.a. SIND har været med til at formulere deres bidrag.

På selve dagen vil du både få et indblik i den nye socialpolitik samt høre om DH's visioner på området. Der vil også være eksperter samt aktører inden for området, som vil give sit besyv med. Du har også selv mulighed for at blande dig i debatten.

Så sæt i kryds i kalenderen den 10. oktober, hvis du er nysgerrig på at høre mere.

Praktisk information

Tid og sted
Torsdag den 10. oktober
Klokken 08:00 til 10:00
TV-Glad - Rentemestervej 45-47
2400 København NV

Tilmelding
Skriv en e-mail til dh@handicap.dk