Rådgivning 70 23 27 50

Her
SINDbladet December 2019

Set i SINDbladet: Flere aktiviteter - SIND brugte 49,5 mio. kr. i 2018

Væksten er 6,6 pct. på udgiftssiden i det årlige regnskab for både landsforeningen og de lokale aktiviteter

SIND er en mosaik af en lang række aktiviteter. Udover det, som kan læses i landsforeningens formelle årsregnskab – fx medlemsdemokratiet, sekretariatet samt udvalgte aktiviteter og projekter – så findes der adskillige SIND-aktiviteter, rådgivninger og projekter med deres egne regnskaber. En gang årligt sammenfattes det hele i SINDs såkaldte koncernregnskab.

I 2018 nåede SINDs udgifter på op 49,5 mio. kr. Det er tre mio. kr. mere end i 2017.

Denne artikel er fra SINDbladet. Medlemmer af SIND får bladet tilsendt hjemme nogle dage før, det publiceres på hjemmesiden. Se dette og flere blade på www.sind.dk/bladet​

Hjælp og oplysende arbejde

I runde tal gik ni ud af ti kroner til at hjælpe andre eller til at nuancere kendskabet til sindslidelser og psykisk sundhed.

Aktiviteter og offentligt støttede projekter udgjorde i 2018 83,3 pct. af SINDs udgifter. Desuden blev 3,9 pct. af udgifterne brugt på oplysende arbejde.

Cirka halvdelen af de offentlige bevillinger gik til SINDs rådgivninger, en tredjedel til SIND-skolerne og resten til SINDs væresteder, klubber og huse samt til besøgsvenner og projekter i udlandet.

Administration, løn, lokaler og møder udgjorde 9 pct. af SINDs udgifter.

Flere støtter SIND

Også på indtægtssiden havde SIND vækst. Trods et mindre fald i de offentlige bevillinger, der udgjorde 46,3 pct. af de samlede indtægter, kunne SIND fastholde et højt aktivitetsniveau, fordi flere har støttet SIND. Indtægterne fra bidrag, arv og gaver nåede i 2018 op på 11,7 mio. kr. Det er næsten en tredobling sammenlignet med året før og vidner om, at flere vælger at støtte SIND eller at betænke landsforeningen i deres testamente.

/hhj