Rådgivning 70 23 27 50

Her
Bente Helms er ny 2. næstformand i SIND

Set i SINDbladet: Ny 2. næstformand | Psykisk sundhed er vigtigt for alle

SINDbladet

Portræt: SINDs nye 2. næstformand, Bente Helms fra Bornholm, har indgående erfaring med foreningsarbejde og lokalpolitik

Oveni mange års erfaring fra den alsidige lokalafdeling SIND Bornholm har 69-årige Bente Helms, som i september blev valgt som 2. næstformand i SIND, indgående kendskab til udsatte danskere og deres familier. Gennem 40 år var hun som lærer, skoleleder og speciallærer ofte tæt på børn og unge, der havde det svært, og deres familier. Og i foreløbig 27 år har hun som medlem af kommunalbestyrelsen indtil det seneste valg engageret sig i for­holdene for mennesker, der er psykisk sårbare. Navnlig sundhedsområdet, psykiatrien og socialpsykiatrien har hun engageret sig i.

Bente Helms

  • 69-årig bornholmer. Gift, mor til fire voksne børn, mormor og farmor. Har arbejdet som lærer, skoleleder og speciallærer i godt 40 år.
  • Lokalpolitiker i Bornholms Regionskommune indtil det seneste valg. Som lokalpolitiker igennem flere end 20 år har hun især fokuseret på sundhedsområdet, psykiatrien og socialpsykiatrien.
  • Formand for Udsatterådet på Bornholm
  • Formand for SIND Bornholm.
  • Bruger- og pårørenderepræsentant i det lokale samordningsudvalg for somatik og psykiatri.
...

Bentes brede politiske og organisatoriske ballast tager hun nu med ind i SINDs Daglige Ledelse. Her glæder hun sig til at bidrage til indsatsen på landsplan sammen med hovedbestyrelsen og andre aktive i SINDs medlemsdemokrati.

“Forskellen på SIND og lokalpolitik er, at vi i landsforeningen har fælles mål og samarbejder. I politik er konkurrence og konflikter mellem partierne også ofte en del af gamet,” fremhæver hun.

Gode aktiviteter

Bente påpeger, at det særlige samarbejde i SINDs mange lokalafdelinger ud over gode og vigtige aktiviteter også bidrager til at styrke SIND politisk. Lokalt og på landsplan har frivillige, brugere og pårørende viden og erfaringer, der kan bringes i spil.

“En god dag i SIND Bornholm er fx, når vi er i dialog med regionspolitikere eller folketingsmedlemmer, som lytter til vores erfaringer og forslag. Eller når vi har gennemført gode aktiviteter. Eksempelvis har vi i mange år haft et peer-projekt, hvor en samarbejdsaftale med kommunen har gjort det muligt at ansætte en medarbejder i fleksjob til at koordinere aktiviteterne.”

Du kan læse hele SINDbladet december 2021 her.

Forebyggelse

Politisk peger Bente på en bred vifte af mærkesager, som skal sikre lighed, ligeværd og ordentlige levevilkår for brugere af psykiatrien og deres pårørende. Aktuelt er hun optaget af samfundets voksende udfordringer med, at flere rammes af sygdom.

“Forebyggelse er blevet vigtigere. Alt for mange mistrives. Også blandt børn og unge får for mange det psykisk dårligt. Vi skal sikre støtte og hjælp i tide,” understreger hun.