Rådgivning 70 23 27 50

Her
SINDbladet august 2023 forside

SINDbladet august er udkommet - du kan læse det her

SINDbladet

I SINDbladet august, som du nu kan læse online, finder du bl.a. inspiration om, hvordan du kan drage omsorg om dig selv, hvis du er pårørende. Psykolog Anita Abel Hansen holder bl.a. pårørendekurser for SIND, der henvender sig til forældre med børn med psykisk sygdom. Hun deler viden og værktøjer i bladet. Du kan også læse om, hvordan humøret kan løftes med sang i et SIND-kor, ved Idrætsfestival for Sindet, ved SIND Sommerhøjskole og hos SIND på Folkemødet. 33-årige Ida Binderup, der er formand for SIND Aarhus-Samsø, oplever, at foreningslivet giver hende energi. Se mere i vores frivilligportræt. Hvis du overvejer at dele din personlige historie med andre, finder du erfaringer og anbefalinger fra den erfarne foredragsholder Mads-Trier Blom.

Her kan du læse SINDbladet august i PDF-format eller online. SINDs medlemmer får bladet direkte i postkassen nogle dage før, det udkommer online. Hvis du ønsker at blive medlem, kan du læse mere på sind.dk/medlem.

I lederen på side 2 byder SIND-formand Mia Kristina Hansen velkommen til det nye blad med disse ord: 

"Alt er muligt, når ingenting er sikkert

At turde drømme bare en lille drøm for i morgen, også selvom vi ikke tror på den lige nu, er vigtigt.

Mia Kristina Hansen - Naturen over hegnet 2023

Drømme kan blive til virkelighed! Selv når man er helt derude, hvor man synes, at der ikke er håb, og hvor man føler sig meget alene.”

Sådan skrev jeg på min profil på Facebook den dag, hvor jeg havde haft den ære at holde tale ved den reception, som blev holdt for Poul Nyrup Rasmussen i Fællessalen på Christiansborg i anledning af hans 80-års fødselsdag. Den dag føltes som i et eventyr: At stå der bag mikrofonen foran rigtig mange meget glade mennesker og mærke varmen og smilene, mens vi i fællesskab fejrede ham, var helt specielt. Det var stort for mig, fordi jeg oplever ham som en mand med et stort hjerte.

Poul er en god ambassadør for SIND, og jeg oplever, at han formår at samle folk og kaste glimmer på det, som er svært, og at han skaber plads til, at hvert menneske tæller.

Det var en vild og livsbekræftende dag, som har mindet mig om, hvor vigtigt det er at turde drømme bare en lille drøm for i morgen, også selvom vi ikke tror på den lige nu. Fordi alt er muligt, når ingenting er sikkert.

Jeg selv havde på et tidligere tidspunkt i mit liv mistet drømmene, men jeg var så langt nede, at jeg tænkte, at jeg intet havde at miste ved at begynde at tro på alt det, som føltes umuligt.

Jeg troede ikke på, at jeg kunne blive grundlæggende glad igen, at jeg ville få livsmuligheder igen og gøre de ting, jeg før havde drømt om.

Jeg troede ikke, livet kunne blive godt igen, men jeg tvang mig selv til at begynde at drømme igen. En drøm om at slippe af med alle bekymringstankerne og om, at der ville komme noget godt ud af den situation, jeg var i.

Jeg turde ikke tro på det dengang, men situationen ændrede sig langsomt, og i dag føler jeg mig heldig over de oplevelser, jeg får på baggrund af, at jeg er formand for SIND.

Meningsfulde aktiviteter og fællesskaber

I løbet af sommeren har jeg blandt andet holdt tale for deltagerne i SIND Sommerhøjskole, hvor vi sang ved bålet og spiste nybagt pizza. Jeg har også åbnet Idrætsfestival for Sindet, hvor jeg holdt tale og skød dagens aktiviteter i gang. Du kan læse mere om begge begivenheder her i bladet, og jeg mener, de netop er eksempler på, hvor vigtige meningsfulde aktiviteter og fællesskaber er.

I bladet kan du også læse, hvordan en af vores frivillige, Ida Binderup, oplever fællesskaberne i SIND: ”Jeg oplever, at jeg får mere energi i SIND. Først og fremmest fordi det er livsbekræftende og meningsfuldt at være sammen med andre mennesker, der deler mit håb for at kunne gøre verden en lille smule bedre,” siger hun.

Andre veje til fællesskaber kan fx være musik og sang i kor som det i SIND København, vi omtaler i dette blad. Eller nogle af de arrangementer, du kan se bagerst i bladet og i aktivitetskalenderen på vores hjemmeside.

Husk håbet

Uanset om du har en dårlig dag eller er en af dem, som har overskud og mærker glæde, så kan vi løfte hinanden, når vi er sammen. Et af mine håb er, at endnu flere danskere fremover inspirerer hinanden til at drømme om gode dage, der kan blive endnu bedre. Vi skal altid huske håbet.

Med disse ord vil jeg byde dig velkommen til et nyt SINDblad og ønske dig og dine nærmeste en fortsat god sommer."

Emne