Til forsiden
Printvenlig side
Velkommen til SIND Silkeborg.
                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                  På vegne af:

Forsker Maria Røgeskov - viden til velfærd det nationale forsknings- og analyse center for velfærd videregiver vi denne opfordring til, at deltage i undersøgelsen hvis du er i målgruppen.

Læs mere her:

Iforbindelse med at Institut for Menneskerettigheder og VIVE – Det Nationale Forsknings – og Analysecenter for Velfærd er i gang med forskningsprojektet 'Voldsofre med kognitive og psykiske funktionsnedsættelser i retssystemet'. Projektet undersøger, hvordan voksne med kognitive og psykiske funktionsnedsættelser, der har været udsat for personfarlig kriminalitet, fx vold, røveri eller voldtægt, oplever mødet med retssystemet. Det er finansieret af Offerfonden. 

Vi fokuserer på mennesker med udviklingshæmning, autisme, ADHD, angst, skizofreni, svær depression eller en andre personligheds- eller udviklingsforstyrrelser.

Vi synes, det er helt afgørende at lade disse ofre og deres pårørende komme til orde i projektet. Derfor vil vi gerne interviewe voksne med kognitive og psykiske funktionsnedsættelser (18 år eller ældre), der har været udsat for personfarlig kriminalitet og har anmeldt episoden til politiet. Vi vil også gerne lave interviews med pårørende til disse ofre. Vi vil gerne interviewe dem om, hvordan de oplever mødet med politi og advokater og hvilke erfaringer, de har med at få støtte i forbindelse med en retssag. Interviewet vil ikke omhandle deres oplevelse med at blive udsat for kriminalitet.

For at kunne lave disse interviews har vi brug for din hjælp. Vi håber meget, at I du vil hjælpe os med at formidle kontakt til ofre og pårørende, der gerne vil være med i et interview. Hvis du kan, må du meget gerne sende denne mail ud til medlemmerne af jeres lokalafdeling. Hvis I har mulighed for at hjælpe os på andre måder med at få kontakt til ofre og pårørende, vil det være rigtig fint, fx ved at dele vores invitation til at deltage i interviews på jeres sociale platforme.

Hvordan deltager man? Man kan deltage ved at kontakte forsker Maria Røgeskov, tlf. 33697737 og mail: mrr@vive.dk og man kan også læse mere om deltagelse her: https://menneskeret.dk/sites/menneskeret.dk/files/media/dokumenter/a5_invitation_interview.pdf

Hvis du eller andre, vil vide mere om projekter, kan I også læse mere her: www.menneskeret.dk/offerInterviewet laves af forsker Maria Røgeskov, som har erfaring med at interviewe borgere med kognitive og psykiske funktionsnedsættelser. Interviewet kan foregå over telefonen eller ved at mødes på et sted, som passer interviewpersonen. Interviewpersonen må gerne have en anden person med til interviewet. Interviewet vil vare den tid, personen har lyst til at fortælle og alle informationer, som bliver givet under interviewet behandler vi helt fortroligt. Dvs. enkeltpersoner og steder vil ikke kunne identificeres i formidling af forskningsprojektets resultater. Det er selvfølgelig frivilligt at deltage i et interview og vores behandling af oplysninger har udelukkende til formål at udarbejde en undersøgelse i videnskabeligt øjemed.

Forud for interviewet får interviewpersonerne yderligere information om formålet med interviewet samt om behandling af informationer givet under interview. Interviewet kan foregå når som helst.

Hvis du har spørgsmål, er I meget velkommen til at kontakte forsker Maria Røgeskov, tlf. 33697737 og mail:
mrr@vive.dk

På forhånd tak for hjælpen

Med venlig hilsen

Maria Røgeskov
Forsker
 


 


 


 
 
IF Silkesind tilbyder "Naturtræning" for borgere med psykisk sårbarhed.

Det foregår på Odden i Silkeborg

 

Det er et forløb på 10 gange, det er gratis
og det kræver ikke medlemskab af foreningen.

 

1. gang er tirsdag d. 6 august kl. 15.00
SIND anvender alene cookies til statistik og for at huske dine indstillinger. SIND anvender ikke cookies til markedsføring og videregiver ikke aktivt information til andre om dit besøg på www.sind.dk. De dele af www.sind.dk, hvor du kan interagere med Google og Facebook, svarer persondatamæssigt til, hvis du klikker direkte ind på disse sites. SIND anvender ikke information herfra. Se evt. www.sind.dk/persondata.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
landsforeningen@sind.dk
Tlf: 35 24 07 50
H.K.H Kronprinsesse Mary
er officiel protektor for SIND