Rådgivning 70 23 27 50

Her

Knud Kristensen genvalgt som landsformand

Knud Kristensen, Risskov, er genvalgt som landsformand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed. Den 65-årige cand. scient.pol. har været landsformand siden 2009. Gennem de ni år er pårørende- og patientorganisationen SINDs medlemstal steget med 48 pct., rådgivningsaktiviteterne udvidet og egenkapitalen fordoblet. Sidste år viste undersøgelser, at SIND er blandt de mest citerede og indflydelsesrige organisationer på dette område.

(OPDATERING: December 2019 udtrådte Nina Löwe Krarup af SINDs daglige ledelse. Hun blev afløst af Mia Kristina Hansen som 2. næstformand i SIND)

Udover Knud Kristensens ulønnede indsats i SIND er han bl.a. medejer af en kommunikationsvirksomhed i Bruxelles og har tidligere haft direktør- eller bestyrelsesposter i en række virksomheder. Knud Kristensen er også konsul for Slovenien i Aarhus på 25. år. Endelig er han medforfatter til ”Håndbog for psykiatribrugere og pårørende – Kend dine rettigheder” og skriver nu på femte udgave. De tidligere udgaver har rundet et oplag på 15.000 eksemplarer. 

SINDs landsmøde i weekenden bød desuden på genvalg af 1. næstformand 59-årige Kristian Bennedsen, Kolding. Landsmødet valgte som 2. næstformand Nina Löwe Krarup. Hun har gennem 20 år beskæftiget sig med organisation og ledelse inden for det sociale og social-psykiatriske felt. I SIND har Nina Löwe Krarup hidtil bl.a. engageret sig i SINDs uddannelsesaktiviteter og frivilligpolitik.

Hun afløser Ingelise Svendsen, Nykøbing Sjælland, der har været med i SINDs ledelse siden 2001 og aktiv i SIND siden 1980.