Rådgivning 70 23 27 50

Her
Forside - SINDbladet oktober 2019 - Nr. 5

Masser af politik i SINDbladet oktober – du kan læse det her

SINDbladet

Medlemmer af SIND har fået SINDbladet i postkassen for nogle dage siden. Hvis du (endnu) ikke er medlem, kan du fra i dag finde bladet på www.sind.dk/bladet

Det er i oktober, den politiske sæson tager fart. Mange af bladets sider handler derfor om politik. På side 12-15 har psykiatriordførerne fået ordet. Otte partier svarede, da SIND stillede alle psykiatriordførerne de samme tre spørgsmål. På side 10-11 opfordrer DepressionsForeningen og SIND i et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen til, at indsatsen for at forebygge depression og selvmord opprioriteres.

Her er lidt om, hvad du ellers kan læse i bladet:

Du kan læse dette og tidligere blade online og som PDF på www.sind.dk/bladet

ide 7: Nyt projekt skaber fokus og viden om peer-støtte

Peer-Partnerskabet – som består af SIND og Det Sociale Netværk – har siden 2018 arbejdet for at fremme samarbejdet om borgernes sundhed mellem kommuner, regioner og foreninger. Denne sommer har en stor donation fra Velux Fonden gjort det muligt at intensivere indsatsen.

Støtten på 11 mio. kr. til projekt ’Håb og selvbestemmelse i hverdagslivet’ baner vejen for forskning og for mange flere aktiviteter med peer-støtte, hvor mennesker, der selv har haft mentale sundhedsproblemer tæt inde på livet, som ansatte eller frivillige hjælper med at styrke håb og handlekraft hos andre i samme situation.

Side 8: Travl telefonrådgivning tilbyder nu også en vej ud af ensomheden

Erfaringerne er positive halvvejs inde i et treårigt projekt, der har givet SINDs telefonrådgivere mulighed for at hjælpe ensomme borgere godt i gang med at møde andre i SIND i samme situation.

Side 16: Ørestaden løb for børn med angst

Hele lokalområdet var inviteret, da Ørestad Skole i foråret afholdt deres årlige velgørenhedsløb. Skolens elever havde selv været med til at bestemme, hvem pengene skulle gå til – og i år faldt valget på Foreningen for børn med angst, der er en del af SIND.

Side 18: Selvmord er da noget, vi taler om

En kendt bloggers offentliggørelse af et selvmordsbrev på Instagram førte i juni til fornyet debat om pressens omtale af selvmord og selvmordsforsøg.

Side 20: Fra Galebevægelsen til SIND og om at gøre en forskel

Portræt af en frivillig: Det er nok de færreste i SIND, der kan bryste sig af at have været aktiv som frivillig i mere end et kvart århundrede. Men det kan Leni Grundtvig Nielsen, som siden 1993 både har været medlem og aktiv i SIND.

Side 22: Nye projekter i Uganda er kommet godt fra start

Frivillige fra SIND Mental Health – der er SINDs internationale arbejdsgruppe – besøgte i sommer søsterorganisationen MHU i Uganda. Samarbejdet har ført til nye projekter i byerne Kampala, Gombe og Mbale.

De seneste ti års SINDblade ligger på www.sind.dk/bladet. Næste SINDblad udkommer den 1. oktober. Hvis du er medlem af SIND, får du automatisk bladet hjem i postkassen. Du kan melde dig ind her